ALFA ROMEO NAKON 11 GODINA ZAKLJUČUJE PROIZVODNJU KOMPAKTNOG HEDŽBEKA


Giulietta - oproštajno izdanje

Nakon 11 godina provedenih na samom vrhu klase, kompaktni hečbek Giulietta se povlači sa scene. Direktnog naslednika neće biti, a njeno mesto popuniće plug-in hibrid iz sve popularnijeg SUV segmenta, nazvan Tonale.

Ipak, pre konačnog povlačenja, 35 jedinica, pod oznakom Alfa Romeo Giulietta Final Edition, biće proizvedeno i posvećeno isključivo za australijsko tržište. To će biti “sportski orijentisan” model dostupan u tri ekskluzivne nijanse spoljašnjosti – Alfa White, Anodized Blue i Magnesium Grey Matte.

Aluminijumske felne od 18 inča, prednja maska ​​i poklopci retrovizora od karbonskih vlakana, daju “trkačku” crtu ovom modelu, dok utisak pojačavaju žute kočione čeljusti kao i detalji na karoseriji u istoj boji.

Unutrašnjost odlikuju kožni volan prošiven koncem u kontrastnoj boji i specijalne patosnice sa izvezenom žutom oznakom “Giulietta“. Stakleni krov i klima uređaj su deo standardne opreme.

Pogonsku jedinicu čini četvorocilindrični 1.75-litarski turbo-benzinac sa 240 KS i 340 Nm, u kombinaciji sa CTC automatskim menjačem sa duplim kvačilom i Q2 elektronskim diferencijalom. Kočioni sistem je Brembo, dok vuča ostaje prednja.

Alfa Romeo Giulietta Final Edition proizvešće se u samo 35 primeraka po ceni od približno 31.500 evra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *