Audi bez naredne generacije SUS motora, VW takođe


Neki Naslov 23

Audi će prilagođavati postojeće motore, ali nove jedinice neće razvijati

Nazire se kraj za motore sa unutrašnjim sagorevanjem u Audiju . Proizvođač je najavio da više neće razvijati nove generacije SUS motora. Postojeće jedinice će prilagoditi, koliko je to moguće, budućim standardima emisije CO2, a zatim će ih postepeno  zameniti  električnim.

Sve strožiji Evropski standardi

Markus Duesmann, izvršni direktor kompanije Audi, smatra da su ograničenja, koja donosi  budući standard Euro 7, prestroga . Većina proizvođača  imala je poteškoće sa homologacijom svojih motora u skladu sa standardom Euro 6-Full, pa ne čudi što bi sledeća direktiva mogla označiti definitvni kraj toplotnih motora.

Evropski parlament upravo i računa na to da će novi propisi naterati proizvođače da se okrenu električnom pogonu. Pascal Canfin, predsednik odbora za zaštitu životne sredine, javno zdravlje i bezbednost hrane parlamenta EU, nedavno je izjavio da će nove odredbe “dovesti do duboke transformacije automobilskog tržišta. Nametnuti standardi biće toliko strogi da neće dopustiti proizvodnju benzinskih i dizelskih motora sa trenutnom tehnologijom ”. 

Postepena elektrifikacija

Ipak, ne treba paničiti, Audi neće postati 100% električni brend preko noći . Postojeći benzinski i dizel motori, kao i hibridi, i dalje će se koristiti i razvijati za buduće modele, sve dok to standardi dopuštaju. Audijeva najava odnosi se na sledeće generacije njegovih motora, koji će vremenom postati električni u svim svojim rasponima.

I Volkswagen najavljuje prestanak razvoja motora sa unutrašnjim sagorevanjem

Nakon Audija, i marka Volkswagen najavljuje prestanak razvoja novih generacija motora sa unutrašnjim sagorevanjem. Do konačnog prelaska na potpuno električne motore, marka će razvijati postojeće jedinice, pripremajući  ih za najavljeni standard Euro 7.

Namera Volkswagena je da svoj portfolio ubrzano obogati sa što više električnih modela.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *