AUDI PREDSTAVIO KONCEPT ELEKTRIČNE LIMUZINE


AUDI PREDSTAVIO KONCEPT ELEKTRIČNE LIMUZINE

Na sajmu automobila u Šangaju, prvom „tradicionalnom“ izlaganju od početka pandemije virusa Covid-19, nemački proizvođač predstavio je svoju viziju sledeće evolucione faze električnih modela sa baterijama.

Konceptnim vozilom A6 e-tron Audi predstavlja PPE platformu (Premium Platform Electric), koja omogućava izvanredne domete sa velikim baterijama i arhitekturom od 800 volti. U slučaju A6 e-tron, kompanija sa sedištem u Ingolštatu obećava preko 700 kilometara sa jednim punjenjem baterije. U Audiju obećavaju da će deset minuta punjenja omogućiti vožnju od 300 km bez pauze. Zahvaljujući maksimalnoj struji punjenja od 270 kW, punjenje baterije od 5 do 80 posto, očekuje se da traje manje od 25 minuta.

Sa karoserijom dugačkom 4,96 metara, A6 e-tron je otprilike dugačak kao i trenutna A6 limuzina. Elegantne linije i aerodinamičan dizajn obezbeđuju koeficijent otpora od 0,22 cd.

Koncept vozilo pokreću dva elektromotora čija kombinovana snaga dostiže 476 KS (350 kW), i maksimalni obrtni moment 800 Nm, što omogućuje ubrzanje do 100 km/h za manje od 4 sekunde.

Upečatljiva je i svetlosna grupa sa tehnologijom Digital Matrix LED, koja omogućuje konfigurisanje grafike dnevnih svetala. Sa druge strane, duga svetla mogu prikazati gotovo sve slike na zidu ispred automobila, kao u bioskopu, što može biti zanimljivo tokom punjenja.

Dizajn ovog koncepta biće osnova budućih modela koje će Audi proizvoditi na PPE platformi, u različitim segmentima, počev od 2022. godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *