DA LI JE BITKOIN BUDUĆA VALUTA AUTO INDUSTRIJE?


Teslu Od Sada Moa Ete Platiti I Bitkoinom

Kupci od sada Tesline automobile mogu platiti i u bitkoinima, rekao je Ilon Mask na Tviteru, održavajući obećanje koje je dao početkom februara.

Trenutno je ova mogućnost ograničena samo na američko tržište, ali usluga će do kraja godine biti dostupna i u drugim zemljama.

Nakon najave Maska cena bitkoina porasla je za više od 4%. Tesla će se i dalje prodavati u američkim dolarima, pa će kupci moći da plaćaju protivvrednost u bitkoinima. Zbog nestabilnosti kripto valute, kupci će morati da plate traženi iznos u datom vremenskom okviru.

Kompanija Tesla je prošlog meseca otkrila da su u bitkoin uložili 1,5 milijardi dolara, ne otkrivajući tačno kada. Tada su cene kripto valute iznosile oko 33.000 američkih dolara dok danas premašuju iznos od 56.000 američkih novčanica, što znači da je Teslina investicija porasla za oko 1,2 milijarde američkih dolara. Skoro duplo!

Za razliku od drugih kompanija koje prihvataju bitkoin kao način plaćanja, kao što su AT&T i Microsoft, a koje obično koriste specijalne procesore koji pretvaraju kripto valutu u konvecionalnu, Tesla najavljuje da će bitkoin zadržati u izvornom obliku.

Mask, koji promoviše kriptovalute, kritikovao je konvencionalni novac, rekavši da sada kada “ima negativan status, samo budala ne bi potražila nešto drugo”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *