ELON MUSK O STRATEGIJI ŠIRENJA NA STARI KONTINET


Teslina Fabrika Uskoro U Rusiji

Elon Musk nagoveštava da bi Tesla mogao uskoro otvoriti fabriku u Rusiji

Mislim da smo blizu uspostavljanja Teslinog prisustva u Rusiji i to bi bilo sjajno. I šire, takođe u Kazahstanu i susednim regionima. Važno nam je da podržimo pristalice Tesle poput vas“, rekao je Musk putem video-veze na događaju za ruske studente pod nazivom „Novo znanje“, koje su organizovale moskovske vlasti. 

Musk je rekao da će Tesla, pored već postojećih fabrika u Kaliforniji, Nevadi i Šangaju, te fabrika u Nemačkoj i Teksasu, koje su još u izgradnji, potencijalno otvoriti i fabrike u Rusiji

Vremenom ćemo gledati da imamo fabrike u drugim delovima sveta, a u nekom trenutku potencijalno u Rusiji“, rekao je on. 

Musk je učestvovao na forumu „Novo znanje“ na poziv portparola Kremlja Dmitrija Peskova. Odgovarao je na pitanja ruskih učenika oko 40 minuta. Između ostalih tema, govorio je o tome kako vidi budućnost, pa je u tom kontekstu predložio izgradnju baze na Mesecu i grada na Marsu i rekao da ne isključuje postojanje vanzemaljskog života.

Inače, rusko tržište električnih automobila je i dalje malo, mada je poslednjih godina primetan rast. Početkom 2021. godine u Rusiji je bilo registrovano oko 11.000 električnih putničkih automobila, od čega samo 700 Teslinih modela.

Nedostatak infrastrukture za punjenje jedno je od glavnih problema koji koče električne automobile u Rusiji, kažu analitičari, napominjući da postoji samo oko 400 punionica širom zemlje, koja je najveća na svetu po teritoriji.

Ipak, broj registrovanih električnih automobila u Rusiji je porastao za 71% tokom protekle godine, a dolazak Tesle bi mogao predstavljati dodatni zamajac elektrifikaciji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *