FIAT SE PRIDRUŽUJE TRENDU AUTO INDUSTRIJE, ODBACUJE SUS MOTORE


Zelena Buducnost Fiat 500e elektro

Olivier Francois, direktor Fiata i direktor marketinga korporacije Stellantis, govorio je o zelenoj budućnosti italijanske marke u kojoj nema mesta za tradicionalne motore.

Fiat se tako pridružuje velikim automobilskim kompanijama koje su već najavile napuštanje motora sa unutrašnjim sagorevanjem, kao što su Alpine, Bentley, GM, Honda, Jaguar, Lotus, Volvo, i drugi.

Naša je dužnost da što pre predstavimo tržištu električne automobile koji ne koštaju više od onih sa toplotnim motorom. Istražujemo polje održive mobilnosti za sve, ovo je naš najveći projekat. Između 2025. i 2030. godine naša paleta modela postepeno će postati potpuno električna. Ovo će biti radikalna promena za Fiat “, rekao je Francois.

Do tada treba obaviti puno posla, jer trenutno Fiat u ponudi ima samo električni model 500e, koji je debitovao u martu prošle godine, a koji nije baš na vrhu prodajne lestvice gradskih električnih automobila.

Za buduće modele Fiat će na raspolaganju imati platforme za elektromobilnost koje je razvila francuska grupacija PSA, imajući u vidu da su zajedno pod kapom Stellantisa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *