FORD PREDSTAVIO MODEL KOJI MOŽE ZAUZETI MONDEOVO MESTO


FORD PREDSTAVIO MODEL KOJI MOŽE ZAUZETI MONDEOVO MESTO

Ford je na međunarodnom sajmu automobila u Šangaju predstavio model Evos, potencijalnu zamenu za Mondeo u Evropi (kao i Fusion u SAD). Stvoren od strane novog inženjerskog centra zajedničke kompanije “Changan-Ford“, koja zapošljava međunarodni tim stručnjaka, uglavnom Kineza, Evos je, ukratko, sportski crossover koji dočarava dinamični profil i stajling najnovijeg Fordovog električnog vozila Mustang Mach-E.

Ako već tražimo linije novog Fordovog stila, primetićemo da se Evos odlikuje uvlačenjem kvaka na vratima, kao i specifičnom „parametarskom“ maskom, te istaknutom svetlećom ivicom koja povezuje dve prednje optike. Narandžasta kontrastna mesta, koja se naročito mogu naći na rešetki, pragovima ili kočionim čeljustima, upotpunjuju celinu.

Evos je iznutra još upečatljiviji. U njegovoj visokotehnološkoj kabini dominira ogroman ekran, koji se horizontalno proteže na kontrolnoj tabli širine čak 1,1 metar. Ovo uključuje 12,3-inčnu instrument tablu postavljenu ispred vozača, kao i veliki 27-inčni 4K ekran osetljiv na dodir, koji mogu da koriste i vozač i suvozač. Multimedijalni sistem uključuje ličnog digitalnog asistenta. Ovim automobilom Ford otvara novu fazu poluautonomne vožnje, sposobnu da radi na određenim putevima u režimu „bez ruku“.

Sve je teže definisati oblik karoserije novih modela automobila, pa tako ni novi Evos nije tipičan predstavnik određenog segmenta. Po svemu sudeći, u pitanju je miks SUV-a, kupea i karavana, poput nedavno predstavljenog Citroena C5 X.

Za sada nema informacija o motorizaciji, a pretpostavka je da će to biti plug-in hibridni pogon. Takođe, fokus je trenutno na kineskom tržištu, ali nije nemoguće da uskoro bude predstavljena i evropska verzija, kao direktni konkurent pomenutog C5 Xa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *