HONGQI S9: HIPER AUTOMOBIL IZ KINE


HONGQI S9: HIPER AUTOMOBIL IZ KINE

Kinezi iz Silk-FAW predstavili su na aktuelnom šangajskom sajmu serijsku verziju hiper automobila Hongqi S9. Dizajn potpisuje poznati Walter De Silva, a hibridni pogonski sistem razvija ukupno 1.400 konjskih snaga.

Pre dve godine, kineski proizvođač automobila Silk-FAW došao je u Frankfurt sa dva koncepta koja su svima zapela za oko. Jedan od njih bio je Hongqi S9, hiper automobil sa hibridnim pogonskim sistemom i italijanskim dizajnom.

Sada je azijski proizvođač predstavio svetu proizvodnu verziju koja će se kopirati u samo 99 primeraka. Prva će budućim kupcima stići 2022. godine, a cena primerka kreće se od 1,45 miliona dolara.

Dizajn novog Hongqi S9 potpisuje Walter De Silva, potpredsednik dizajna u Silk-FAW. On je, takođe, dizajnirao modele poput Audija R8, Lamborghini Egoiste ili moderne verzije Volkswagena Scirocco.

Hiper automobil je opremljen hibridnim pogonskim sistemom, koji se sastoji od V8 motora i tri električne jedinice. Ovaj spoj razvija ukupno 1.400 konjskih snaga, što je dovoljno da se za samo 1,9 sekundi dostigne 100 km/h, dok je najveća brzina 400 km/h.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *