JP „PUTEVI SRBIJE“: SERVISNE INFORMACIJE


JP „PUTEVI SRBIJE“: SERVISNE INFORMACIJE
 • Na Ibarskoj magistrali, do 26.04.2021.godine, izmenjen režim saobraćaja zbog radova na izgradnji petlje „Petlovo Brdo“.
 • Obustavljen je saobraćaja sa Ibarske magistrale prema Železniku, do završetka izlivne-ulivne rampe i spajanje sa novoizgrađenom saobraćajnicom Ibarske magistrale.
 • Deo lokalnog puta Rakovica – Železnik, ispod Ibarske magistrale je zatvoren za saobraćaj, dok se na državnom putu I B reda broj 22 saobraćaj odvija u skladu sa postavljenom privremenom saobraćajnom signalizacijom.
 • Sa lokalnog puta saobraćaj iz pravca Rakovice se preusmerava na kružnu raskrsnicu Resnik, dok se saobraćaj iz pravca Železnika preusmerava na petlju Orlovača.
 • Semafor kod „Metroa“ na državnom putu I B reda broj 22 je prebačen u žuto-trepćući režim rada, postavljena je privremena saobraćajna signalizacija i oprema i označena je horizontalna signalizacija.
 • Auto-put E-763, radovi na pranju tunela Šarani, u smeru ka Beogradu, i ka Čačku, za saobraćaj zatvorena preticajna saobraćajna traka.
 • Obilaznica oko Beograda, petlja „Bubanj Potok“ – hotel „1000 Ruža“ – kružni tok Resnik, do 23.4.2021. godine, od 10 do 16 časova – radovi na sanaciji oštećenog kolovoza. Saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila iz oba pravca, na više lokalnih mesta.
 • Obrenovački put, u smeru ka Obrenovcu, do 21.4.2021. godine, od 7 do 19 časova, pripremni radovi u sklopu privremene sanacije klizišta „Duboko“, uz naizmenično propuštanje vozila.
 • Auto-put E-75, petlja Sirig – petlja Novi Sad Sever, u smeru Subotica – Novi Sad, do 21.4.2021. godine, od 7 do 17 časova, produžavaju se radovi na mašinskom uklanjanju zemlje sa bankine. Radovi se izvode u voznoj i zaustavnoj saobraćajnoj traci, koje su na tom delu u zoni radova zatvorene za saobraćaj, saobraćaj se odvija preticajnom saobraćajnom trakom.
 • Auto-put E-75, petlja Markovac – petlja Lapovo, 20.04.2021. godine, od 7 do 17 časova, izmena u režimu saobraćaja zbog izgradnje distributivnog centra „Lidl“ Srbija u Lapovu, i priključenja na postojeću elektro mrežu. U zoni radova za saobraćaj će biti zatvorena zaustavna i preticajna saobraćajna traka, u oba smera, a saobraćaj će se odvijati voznim saobraćajnim trakama. Tokom izvođenja radova planirano je nekoliko kratkotrajnih potpunih obustava saobraćaja u trajanju od po 15 minuta.
 • Auto-put E-70, petlja Šimanovci – petlja Pećinci, u smeru ka Beogradu, do 30.4.2021. godine, radovi na zameni odbojne ograde. Radovi se izvode u razdelnom pojasu (desni kolovoz), za saobraćaj je zatvorena preticajna saobraćajna traka, u toku svetlog dela dana, sukcesivno do 500 m, dok se saobraćaj odvija voznom saobraćajnom trakom.
 • Plandište – Alibunar, na izlazu iz Janošika, do 14.6.2021 godine, radovi na sanaciji propusta. U zoni radova saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem.
 • Jošanička Banja – Kopaonik, do 01.11.2021. godine, na snazi je obustava saobraćaja u punoj širini kolovoza zbog rekonstrukcije puta. Alternativni putni pravac za Kopaonik je, Biljanovac – Raška – Rudnica – Kopaonik. Takođe za prilaz Kopaoniku postoji i alternativni putni pravac iz pravca Kruševca: Kruševac – Brus – Brzeće – Kopaonik.
 • Mladenovac – Selters Banja, u Mladenovcu, obustavljen saobraćaj za sve kategorije vozila na nadvožnjaku preko pruge. Alternativni putni pravac je obilaznicom – državnim putem I B reda broj 25.

Na naplatnim stanicama na autoputevima u Republici Srbiji nema zadržavanja vozila.

Prema informacijama Uprave granične policije u 13.00:

-na graničnom prelazu Batrovci, zadržavanja na izlazu za teretna motorna vozila je 180 minuta,

-na graničnom prelazu Horgoš, zadržavanja na izlazu za teretna motorna vozila je 180 minuta,

 -na graničnom prelazu Kelebija,zadržavanja na izlazu za teretna motorna vozila je 180 minuta

-na graničnom prelazu Šid, zadržavanja na izlazu za teretna motorna vozila je 180 minuta  

Na ostalim graničnim prelazima nema dužeg zadržavanja za sve kategorije vozila.

Izvor: JP “Putevi Srbije”

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *