JP “Putevi Srbije”: Servisne informacije


Neki Naslov 33

14.00h

  • Kovin–Smederevo (Radinac), pružni prelaz „Lipe“, od 27.3. do 31.3.2021. godine, zbog sanacija pružnog prelaza, doći će do obustave saobraćaja. Za vreme obustave saobraćaj će biti preusmeren na uluce kroz naselje „Lipe“.
  • Auto-put E-75, od 25.3 do 27.3.2021. godine, od 8 do 17 časova, istražni radovi za potrebe rehabilitacije u desnoj kolovoznoj traci, smer ka Nišu. U zoni radova za saobraćaj će biti otvorena preticajna odnosno vozna i zaustavna saobraćajna traka, u zavisnosti od trake u kojoj se radovi budu odvijali.
  • Na Obilaznici oko Beograda, na više lokalnih mesta na kružnom toku Resnik, radovi na sanaciji oštećenog kolovoza, do 26.3.2021. godine, od 10 do 16 časova, uz naizmenično propuštanje vozila.
  • Auto-put E-75, u zoni petlje Lapovo, do 31.3.2021. godine, radovi na podbušivanju puta za potrebe priključivanja distributivnog centra Lidl Srbija. U zoni radova postavljena je saobraćajna signalizacija kojom se ograničava maksimalna dozvoljena brzina kretanja 80 km/h, u oba smera.
  • Markovac-Božurnja, kroz naselje Topola, do 10.04.2021. godine, radovi na frezovanju i presvlačenju kolovoza asfaltom, uz naizmenično propuštanje vozila.

Na naplatnim stanicama na autoputevima u Republici Srbiji nema zadržavanja vozila.

Prema informacijama Uprave granične policije u 13.10 časova:

 -na graničnim prelazima Batrovci, Horgoš i Kelebija, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 180 minuta,

 -na graničnom prelazu Šid, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 240 minuta,

-na graničnom prelazu Gradina , na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 90 minuta.

Na ostalim graničnim prelazima nema zadržavanja za sve kategorije vozila.

11.39h

Auto-put E-80, od graničnog prelaza Gradina do portala Progon, zbog zadržavanja vozila na graničnom prelazu Gradina formirana kolona teretnih motornih vozila u zaustavnoj saobraćajnoj traci. Na naplatnoj stanici Dimitrovgrad obustavljen je prolaz za teretna motorna vozila.

07.40h

  • Auto-put E-75, petlja Vrčin – petlja Mali Požarevac, u smeru ka Nišu, 24.3.2021. godine, od 8 do 17 časova, istražni radovi za potrebe rehabilitacije puta. U zoni radova za saobraćaj je povremeno zatvorena preticajna ili vozna saobraćajna traka, a saobraćaj se odvija u slobodnoj saobraćajnoj traci, sve u zavisnosti u kojoj se traci izvode radovi.
  • Auto-put E-70, petlja Ruma – petlja Pećinci, u smeru ka Šidu, radovi na postavljanju odbojne ograde u razdelnom pojasu. Za saobraćaj je zatvorena preticajna saobraćajna traka, dok se saobraćaj odvija voznom saobraćajnom trakom.
  • Auto-put E-75, petlja Grdelica – petlja Vladičin Han, kod mesta Momin Kamen, do 1.4.2021. godine, radovi na održavanju. U toku izvođenja radova za saobraćaj je zatvorena kolovozna traka Vranje – Niš između službenih prolaza, dok se saobraćaj odvija dvosmerno u kolovoznoj traci Niš – Vranje.

Postoji mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

Zabrane za šlepere i kamione sa prikolicom su na snazi na sledećim putnim pravcima:

* Aljinovići – Sjenica – Novi Pazar

* Valjevo – Poćuta – Debelo brdo

* Krupanj – Šljivova

* Valjevo – Lelić – Mravinjci

* Jošanička Banja – Kopaonik

* Šarena Bukva (Mačkov Kamen) – Stolice

* Loznica – Zajača – Šarena bukva – Mačkov kamen

* Šljivova – Pecka

* Mravinjci – Povlenska Kosa

* Kraljevo (Kovanluk) – Brezna – Goč  

* Kopaonik – Rudnica

Na naplatnim stanicama na autoputevima u Republici Srbiji nema zadržavanja vozila.

Prema informacijama Uprave granične policije u 7.30 časova:

-na graničnom prelazu Horgoš, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 120 minuta,

-na graničnom prelazu Gradina, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 60 minuta,

-na graničnim prelazima Batrovci, Šid i Kelebija, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 180 minuta.

Na ostalim graničnim prelazima nema zadržavanja.

06.50h

  • Brzeće-Kopaonik (hotel Putnik), obustavljen saobraćaj za sve kategorije vozila usled jakog nevremena i olujnog vetra koji stvara nanose. Javnost će biti blagovremeno obaveštena o normalizaciji saobraćaja na navedenom putnom pravcu.

05.23h

  • Postoji mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

Izvor: JP “Putevi Srbije”

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *