JP „PUTEVI SRBIJE“: SERVISNE INFORMACIJE


stanje na putevima 26.maj 2021
  • Obilaznica oko Beograda, od tunela „Straževica“ ka Bubanj Potoku, saobraćaj se odvija usporeno. Molimo učesnike u saobraćaju da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.
  • Auto-put E-80, od kosine Gradinje do graničnog prelaza Gradina, zbog zadržavanja vozila na graničnom prelazu Gradina, formirana je kolona teretnih motornih vozila u zaustavnoj saobraćajnoj traci. Na naplatnoj stanici Dimitrovgrad obustavljen je prolaz za teretna motorna vozila.
  • Auto-put E-75, petlja Mali Požarevac – petlja Umčari, u smeru ka Nišu, do 28.5.2021. godine, radovi na rehabilitaciji kolovoza. U zoni radova, u smeru ka Nišu za saobraćaj je zatvorena preticajna i vozna saobraćajna traka, a saobraćaj se odvija zaustavnom saobraćajnom trakom i preticajnom saobraćajnom trakom suprotnog smera. U smeru ka Beogradu saobraćaj se odvija voznom i zaustavnom saobraćajnom trakom. Molimo učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajnu signalizaciju i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu u zoni izlivnih i ulivnih traka petlje Mali Požarevac.
  • Auto-put E-763, na deonici naplatna stanica Obrenovac – Surčin, do 28.05.2021. godine, od 7 do 16 časova, radovi na košenju trave u razdelnom pojasu. Radovi se izvode u pokretu sa zatvaranjem preticajne saobraćajne trake u oba smera.
  • Auto-put E-75, između petlje Novi Sad Istok i petlje Novi Sad Jug, izmena režima saobraćaja zbog oštećenja dilatacije. Saobraćaj se odvija preticajnom saobraćajnom trakom, u smeru ka Beogradu. Planirani rok završetka radova je 27.5.2021. godine do 16 časova.
  • Auto-put E-75, do 28.5.2021. godine, od 10 do 16 časova, radovi na montaži portala na petljama: „Zmaj“; „Aerodrom“; „Geneks“, „Sava Centar“, „Dušanovac“, „Hitna pomoć“ i „Nacional“ sledećom dinamikom: 26.5.2021. godine, petlja „Geneks“, u oba smera; 27.5.2021. godine, petlje „Dušanovac“ i „Sava Centar“, u oba smera; 28.5.2021. godine, petlje „Hitna pomoć“ i „Nacional“, u oba smera. Saobraćaj se u zoni radova, u dužini od 100 do 150 m., odvija naizmenično voznom odnosno preticajnom saobraćajnom trakom, u zavisnosti od dinamike izvođenja radova. Planirane su i kratkotrajne obustave saobraćaja do 15 minuta.
  • Auto-put E-75, Novi Sad Jug – petlja Kovilj, smer Novi Sad-Beograd , do 27.5.2021. godine, od 7 do 17 časova, izvode se radovi u razdelnom pojasu. Saobraćaj se odvija voznom saobraćajnom trakom, dok će preticajna saobraćajna traka biti zatvorena.
  • Mrčajevci-Adrani, do 28.5.2021. godine, od 8 do 17 časova, radovi na redovnom održavanju uz naizmenično propuštanje vozila.
  • Stolice – Krupanj, 27.5.2021. godine, od 7 do 16 časova – radovi na urezivanju induktivnih petlji, uz naizmeničnično propuštanje vozila.
  • Auto- put E-763, Takovo – Preljina, u oba smera, do 28.5.2021. godine, radovi na košenju trave u razdelnom pojasu i pored puta. Tokom izvođenja radova za saobraćaj je zatvorena preticajna i zaustavna saobraćajna traka, a saobraćaj se odvija voznom saobraćajnom trakom. Radovi su obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Na naplatnim stanicama na autoputevima u Republici Srbiji nema zadržavanja vozila.

Prema informacijama Uprave granične policije u 13.30:

-na graničnom prelazu Batrovci, zadržavanje na izlazu za teretna motorna vozila je 240 minuta,

-na graničnom prelazu Šid, zadržavanje na izlazu za teretna motorna vozila je 540 minuta,

-na graničnim prelazima Horgoš i Bezdan, zadržavanje na izlazu za teretna motorna vozila je 360 minuta,

-na graničnim prelazima Kelebija i Bogojevo, zadržavanje na izlazu za teretna motorna vozila je 300 minuta,

-na graničnom prelazu Gradina, zadržavanje na izlazu za teretna motorna vozila je 120 minuta.

Na ostalim graničnim prelazima nema dužeg zadržavanja za sve kategorije vozila.

Izvor: JP “Putevi Srbije”

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *