JP „PUTEVI SRBIJE“: SERVISNE INFORMACIJE


JP „PUTEVI SRBIJE“: SERVISNE INFORMACIJE Stanje na putevima 31 mart 2021
 • Od 01.04.2021. godine doći će do izmene režima saobraćaja na obilaznici oko Bačke Palanke za sva vozila osim za teška teretna vozila koja će se i dalje privremeno usmeravati ka graničnom prelazu sa Republikom Hrvatskom (Bačka Palanka/Ilok) prema postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji na državnom putu I B reda broj 12, deonica Bač-Bačka Palanka-Čelarevo, na državnom putu II A reda broj 108, deonica Gajdobra-Bačka Palanka i na državnom putu II B reda broj 306, deonica Gajdobra-Čelarevo.
  Obilaznica oko Bačke Palanke prestaje da bude jednosmerna u smeru Bača jer se postojećoj saobraćajnoj traci u smeru Bača od početka obilaznice do isključenja za Bačku Palanku koja se privremeno koristila kao parking za teška teretna vozila i postojećoj saobraćajnoj traci u smeru Novog Sada koja se privremeno koristila za saobraćaj prema Baču vraća prvobitna namena. Tako se na celom potezu obilaznice uspostavlja redovan saobraćaj za sva vozila osim za teška teretna vozila u smeru od Novog Sada ka graničnom prelazu Bačka Palanka.
 • Obilaznica oko Beograda, od tunela Straževica ka Bubanj Potoku, saobraćaj se odvija usporeno.
 • Torak – Novi Itebej, u smeru ka Novom Itebeju, do 4.4.2021. godine, od 7 do 17 časova, radovi na redovnom održavanju puta. Saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila, uz semaforsku signalizaciju.
 • Petlja Ruma – petlja Pećinci, u smeru ka Beogradu, radovi na uređenju propusta i spoljne bankine (desni kolovoz). Za saobraćaj zatvorena vozna i zaustavna saobraćajna traka, dok se saobraćaj odvija preticajnom saobraćajnom trakom.
 • Auto-put E-763, Lajkovac-Ljig, smer Beograd-Čačak, 31.3.2021. godine, do 15 časova, radovi na pranju mostovske kanalizacije. Za saobraćaj zatvorena preticajna saobraćajna traka.
 • Auto-put E-75, petlja Lasta- Sava Centar, 31.3.2021. godine, od 23 do 24 časova, radovi na otklanjanju kvarova na mreži javnog osvetljenja od petlje Lasta ka Sava Centru. Radovi će se izvoditi u pokretu, u preticajnoj saobraćajnoj traci.
 • Kovin- Smederevo (Radinac), pružni prelaz „Lipe” – obustava saobraćaja od 27.3. do 31.3.2021. godine, zbog sanacije pružnog prelaza. Za vreme obustave saobraćaj preusmeren na ulice kroz naselje Lipe.

Na naplatnim stanicama na autoputevima u Republici Srbiji nema zadržavanja vozila.

Prema informacijama Uprave granične policije u 13.15 časova:

-na graničnom prelazu Kelebija, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 120 minuta,

-na graničnom prelazu Batrovci, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 240 minuta,

-na graničnom prelazu Šid, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 360 minuta,

-na graničnim prelazima Sremska Rača, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 60 minuta,

-na graničnom prelazu Bačka Palanka, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 60 minuta.

Na ostalim graničnim prelazima nema dužeg zadržavanja za sve kategorije vozila.

 • Auto-put E-75, deonica Pojate – Aleksinački rudnici, kod Aleksinca, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovalo teretno i putničko motorno vozilo. Putničko motorno vozilo je uklonjeno sa kolovoza i saobraćaj ka Nišu se normalno odvija, dok se u smeru ka Beogradu saobraćaj odvija voznom i zaustavnom saobraćajnom trakom. Ekipe su na terenu. Javnost će biti blagovremeno obaveštena o normalizaciji saobraćaja. Molimo učesnike u saobraćaju da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.
 • Auto-put E-80, u tunelu „Progon“, završeni radovi na geodetskom snimanju terena.
 • Zbog radova na izgradnji petlje „Petlovo Brdo“ do 15.4.2021. godine, izmena režima saobraćaja na delu državnog puta I B reda broj 22. – Od 31.3.2021. godine, od 9 časova, obustava saobraćaja sa Ibarske magistrale prema Železniku, do završetka izlivne-ulivne rampe i spajanje sa novoizgrađenom saobraćajnicom Ibarske magistrale. Planirani rok obustave saobraćaja je 3 dana. Deo lokalnog puta Rakovica – Železnik, ispod Ibarske magistrale zatvoren za saobraćaj, dok se na Ibarskoj magistrali saobraćaj odvija u skladu sa postavljenom privremenom saobraćajnom signalizacijom. Sa lokalnog puta saobraćaj iz pravca Rakovice se preusmerava na kružnu raskrsnicu Resnik, dok se saobraćaj iz pravca Železnika preusmerava na petlju Orlovača. Semafor kod „Metroa“ na državnom putu I B reda broj 22 je prebačen u žuto-trepćući režim rada, postavljena je privremena saobraćajna signalizacija i oprema i označena je horizontalna signalizacija.
 • Na Obilaznici oko Beograda, do 2.4.2021. godine, od 10 do 16 časova, radovi na sanaciji oštećenog kolovoza na više lokalnih mesta na kružnom toku Resnik, uz naizmenično propuštanje vozila.
 • Auto-put E-75, petlja Inđija – petlja Nova Pazova, u smeru Novi Sad – Beograd, do 17.4.2021. godine, od 7 do 17 časova, radovi na redovnom održavanju trupa puta. Za saobraćaj zatvorena preticajna saobraćajna traka, a saobraćaj se odvija voznom saobraćajnom trakom.
 • Leskovac (Gornja Stopanja) – Lebane (Bojnik), od 7 do 17 časova, radovi na redovnom održavanju. Saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila, uključujući i mahače.

Na naplatnim stanicama na autoputevima u Republici Srbiji nema zadržavanja vozila.

Prema informacijama Uprave granične policije u 07.30 časova:

-na graničnim prelazima Kelebija, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 120 minuta,

-na graničnom prelazu Batrovci, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 240 minuta,

-na graničnom prelazu Šid, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 360 minuta,

-na graničnom prelazu Bačka Palanka, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 120 minuta,

-na graničnom prelazu Sremska Rača, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 60 minuta.

Na ostalim graničnim prelazima nema dužeg zadržavanja za sve kategorije vozila.

Izvor: JP “Putevi Srbije”

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *