JP “Putevi Srbije”: Servisne informacije za 16.03.2021.


Shield 240261 960 720

14.24h – vreme poslednje izmene

Savetujemo oprez prilikom vožnje i prilagođenu brzinu kretanja uslovima na putu, jer se, prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, danas, 16.03.2021. godine, na teritoriji Srbije očekuje umeren i jak vetar, severozapadni, a na istoku povremeno sa udarima olujne jačine.

Takođe, prema prema prognozi, 17.03.2021. godine, na teritoriji Srbije očekuje se vetar umerenog intenziteta, u planinskim predelima i jak, a na istoku povremeno i olujni, severozapadni. U večernjim satima očekuje se slabljenje vetra. Vozačima savetujemo da poštuju ograničenja brzine i da voze pažljivo, kao i da koriste zimske pneumatike i prilagode brzinu kretanja zimskim uslovima na putu.

 • Obilaznica oko Beograda, od petlje „Orlovača“ ka Bubanj Potoku, saobraćaj se odvija usporeno. Molimo učesnike u saobraćaju da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu. Javnost će biti blagovremeno obaveštena o normalizaciji saobraćaja na navedenom putnom pravcu.
 • Predejane – Crna Trava, zbog oborenog drveća i nepovoljnih vremenskih uslova, na snazi obustava saobraćaj. Ekipe su na terenu. Javnost će biti blagovremeno obaveštena o normalizaciji saobraćaja na navedenom putnom pravcu.
 • Auto-put, petlja Umčari, radovi na periodičnom održavanju nadvožnjaka na petlji Umčari. Od 8.3.2021.g, za saobraćaj zatvorene vozna i zaustavna saobraćajna traka dok se saobraćaj odvija preticajnom saobraćajnom trakom, u smeru Beograd-Niš. Uključenje ka Nišu iz Umčara zatvoreno za saobraćaj do daljnjeg.
 • Auto-put E-80, ispred tunela Bancarevo, u smeru ka Pirotu, od 22.06.2020. g., izvode se radovi na sanacije kolovozne (asfaltne) konstrukcije. U zoni radova za saobraćaj je zatvorena vozna i preticajna saobraćajna traka, a saobraćaj se odvija zaustavnom saobraćajnom trakom
 • Na naplatnim stanicama na autoputevima u Republici Srbiji nema zadržavanja vozila.
 • Prema informacijama Uprave granične policije u 13.15 časova:

– na graničnom prelazu Horgoš, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 180 minuta,

– na graničnom prelazu Batrovci, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 120 minuta,

– na graničnom prelazu Bezdan, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 420 minuta,

– na graničnom prelazu Šid, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 60 minuta,

– na graničnom prelazu Kelebija, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 300 minuta.

Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

11.15h – vreme poslednje izmene

 • Žagubica – Borsko jezero, uspostavljen normalan režim saobraćaja nakon obustave zbog kamiona koji se prethodno preprečio na kolovozu.

11.00h – vreme poslednje izmene

 • Jošanička Banja – Kopaonik, zbog nepovoljnih vremenskih uslova sužena je jedna kolovozna traka. Ekipe su na terenu. Obilaznica oko Beograda, od tunela „Straževica“ ka Bubanj Potoku, saobraćaj se odvija usporeno.

10.27h – vreme poslednje izmene

 • Žagubica – Borsko jezero, obustava saobraćaja zbog kamiona koji se preprečio na kolovozu. Ekipe su na terenu. Javnost će biti blagovremeno obaveštena o normalizaciji saobraćaja na navedenom putnom pravcu.

08.08h – vreme poslednje izmene

 • Auto-put E-70, petlja Ruma – petlja Pećinci, u smeru ka Beogradu, od 15.3.2021. godine, radovi u razdelnom pojasu (desni kolovoz) na zameni kanaleta i na postavljanju odbojne ograde. Za saobraćaj zatvorena preticajna saobraćajna traka.
 • Prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni. Savetujemo vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo.
 • U Staroj Pazovi u zoni postojećeg putnog prelaza i delu ulice Ćirila i Metodija, obustava saobraćaja zbog početka izgradnje nadvožnjaka. Alternativni putni pravac za vreme obustave saobraćaja je put Stara Pazova – Inđija i Inđija – Putinci. Panirani rok završetka radova 1.7.2021. godine.
 • Obilaznica oko Beograda, od 15.3. do 19.3.2021. godine, od 10 do 16 časova, radovi na sanaciji oštećenog kolovoza na više lokalnih mesta na kružnom toku Resnik. U zoni radova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.
 • Postoji mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.
 • Na naplatnim stanicama na autoputevima u Republici Srbiji nema zadržavanja vozila.
 • Prema informacijama Uprave granične policije u 8.00 časova:

– na graničnom prelazu Batrovci, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 120 minuta,

– na graničnom prelazu Bezdan, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 60 minuta.

Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

 • Auto-put E-80, u zoni tunela „Pržojna padina“ i „Progon“, zbog snežnih padavina ograničena je brzina kretanja vozila na 60 km/h.Vozačima savetujemo da koriste zimske pneumatike, poštuju ograničenja brzine i da prilagode brzinu kretanja zimskim uslovima na putu.

Izvor: JP “Putevi Srbije”

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *