JP “Putevi Srbije”: Servisne informacije


Ovaneki Naslov 6

18.00h – vreme poslednje izmene

 • Obilaznica oko Beograda, od tunela „Straževica” ka Bubanj Potoku, normalizovan saobraćaj nakon usporenog odvijanja.
 • Prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni. Savetujemo vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo.
 • Auto-put E-80, u tunelu „Sarlah“, završeni su radovi koji su se izvodili danas, 19.03.2021. godine, u oba smera, na sistemu za odvodnjavanje.
 • Auto-put E-75, petlja „Vrčin“ – petlja „Umčari“, do 25.3.2021. godine, od 8 do 16 časova, radovi na obeležavanju oznaka – leva ivična i razdelna linija, iz smera Niš – Beograd, za saobraćaj je zatvorena preticajna saobraćajna traka, a saobraćaj se odvija odvijati voznom i zaustavnom saobraćajnom trakom.
 • Auto-put E-75, kod petlje „Bubanj Potok“, od 22.03.2021. godine, zbog izvođenja radova na delu Obilaznice oko Beograda, saobraćaj u smeru ka Nišu sa desne kolovozne trake preusmerava se na levu kolovoznu traku gde će se odvijati dvosmerno.Privremena saobraćajna signalizacija biće postavljena kod petlje „Bubanj Potok“ – na delu između stare naplatne stanice do 200m pre skretanja za robnu kuću „IKEA“ i biće važeća do 01.11.2021. godine.
 • Torak – Novi Itebej, do 26.03.2021. godine, od 7 do 17 časova, radovi na redovnom održavanju uz naizmeničnom propuštanje vozila.
 • Postoji mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.
 • Na naplatnim stanicama na autoputevima u Republici Srbiji nema zadržavanja vozila.

Prema informacijama Uprave granične policije u 17 časova:

-na graničnom prelazu Batrovci, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 60 minuta,

-na graničnom prelazu Sremska Rača, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 60 minuta,

-na graničnom prelazu Kelebija, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 60 minuta.

Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za sve kategorije vozila.

17.00h – vreme poslednje izmene

 • Obilaznica oko Beograda, od tunela „Straževica“ ka Bubanj Potoku, saobraćaj se odvija usporeno. Molimo učesnike u saobraćaju da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

13.36h – vreme poslednje izmene

 • Auto-put Miloš Veliki, do 1.4.2021. godine, na oko 1km pre naplatne stanice Preljina, u smeru ka Čačku, zbog izvođenja radova na izgradnji stanice za snabdevanje gorivom „Sokolići 1″, za saobraćaj su zatvorene zaustavna i vozna saobraćajna traka, a saobraćaj se odvija preticajnom saobraćajnom trakom.
 • Auto-put E-80, u tunelu „Sarlah“, u oba smera, izvode se radovi na sistemu za odvodnjavanje. Radovi se izvode u voznim saobraćajnim trakama, a saobraćaj se odvija preticajnim saobraćajnim trakama.
 • Davidovac (Popovac) – Grza – Straža (Zaječarski put), do 28.06.2021. godine, izmena režima saobraćaja u zoni tunela „Grza“ zbog radova na izgradnji bujičnih pregrada preko reke Grza i Slemenskog potoka.
 • Petlja Surčin-petlja Ostružnica, do 01.11.2021. godine., zbog radova na rehabilitaciji kolovoza u desnoj saobraćajnoj traci na mostu preko reke Save, saobraćaj iz pravca Novog Sada ka Beogradu preusmeren je na novoizgrađeni deo mosta (suprotan smer), pravac Beograd ka Novom Sadu.
 • Auto-put E-75, do 20.3.2021. godine, od 7 do 17 časova, petlja Sirig – petlja Novi Sad Sever, u smeru ka Novom Sadu, radovi na mašinskom uklanjanju zemlje sa bankine. Radovi se izvode u voznoj i zaustavnoj saobraćajnoj traci.

Na naplatnim stanicama na autoputevima u Republici Srbiji nema zadržavanja vozila.

Prema informacijama Uprave granične policije u 13.30 časova: na graničnim prelazima Batrovci i Kelebija, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 60 minuta.

Na ostalim graničnim prelazima nema zadržavanja.

08.00h – vreme poslednje izmene

 • Auto-put E-70, u zoni petlje Sremska Mitrovica radovi na održavanju. Saobraćaj se odvija preticajnom saobraćajnom trakom na levom kolovozu auto-puta, u smeru Beograd-Šid.
 • Auto-put, petlja Umčari, radovi na periodičnom održavanju nadvožnjaka na petlji Umčari. Od 8.3.2021. godine, za saobraćaj zatvorene vozna i zaustavna saobraćajna traka dok se saobraćaj odvija preticajnom saobraćajnom trakom, u smeru Beograd-Niš. Uključenje ka Nišu iz Umčara zatvoreno za saobraćaj do daljnjeg.
 • U Staroj Pazovi u zoni postojećeg putnog prelaza i delu ulice Ćirila i Metodija, obustava saobraćaja zbog početka izgradnje nadvožnjaka. Alternativni putni pravac za vreme obustave saobraćaja je put Stara Pazova – Inđija i Inđija – Putinci. Panirani rok završetka radova 1.7.2021. godine.
 • Postoji mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.
 • Zabrane za šlepere i kamione sa prikolicom su na snazi na sledećim putnim pravcima:
 1. Mionica – Brežđe – Divčibare – Kaona
 2. Debrc – Banjani – Ub – Novaci – Koceljeva – Šabačka Kamenica – Donje Crniljevo – Osečina – Gunjaci – Pecka – Ljubovija
 3. Valjevo – Poćuta – Debelo brdo
 4. Valjevo – Lelić – Mravinjci
 5. Jošanička Banja – Kopaonik
 6. Šarena Bukva (Mačkov Kamen) – Stolice
 7. Loznica – Zajača – Šarena bukva – Mačkov kamen
 8. Mravinjci – Povlenska Kosa
 9. Žagubica – Borsko jezero Kopaonik – Rudnica
 • Prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni. Savetujemo vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo.
 • Prema informacijama Uprave granične policije u 07.30 časova:
 1. na graničnom prelazu Batrovci, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 60 minuta,
 2. na graničnom prelazu Kelebija, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 60 minuta.

Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

 • Savetujemo da svi učesnici u saobraćaju, zbog svoje bezbednosti i bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju, poštuju saobraćajne propise i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

06.43h – vreme poslednje izmene

 • Auto-put E-763, u zoni naplatne stanice Preljina, u smeru ka Surčinu, saobraćaj se odvija normalno nakon usporenog odvijanja, zbog kvara teretnog motornog vozila.

05.55h – vreme poslednje izmene

 •  Auto-put E-763, u zoni naplatne stanice Preljina, u smeru ka Surčinu, saobraćaj se odvija usporeno zbog kvara na teretnom motornom vozilu. Javnost će biti blagovremeno obaveštena o normalizaciji saobraćaja na navedenom putnom pravcu.
 • Postoji mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

Izvor: JP “Putevi Srbije”

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *