KASNI DOZVOLA ZA TESLINU FABRIKU U BLIZINI BERLINA


TESLA NEZADOVOLJNA DUGOTRAJNIM POSTUPKOM DOBIJANJA DOZVOLE

Teslini službenici su nezadovoljni dugotrajnim postupkom odobravanja koji moraju proći da bi izgradili pogon za sklapanje električnih automobila u blizini Berlina.

U nedavno objavljenom pismu Tesla kaže da će njihova buduća fabrika u Nemačkoj pomoći u borbi protiv globalnog zagrevanja širenjem električne mobilnosti.

Međutim, dugotrajni postupak odobravanja koji zahteva nemački zakon u suprotnosti je sa hitnošću primene takvih projekata koji su potrebni za borbu protiv klimatskih promena, rekao je američki proizvođač automobila.

Za Teslu je „posebno iritirajuće“ što ni 16 meseci nakon podnošenja prijave ne postoji jasan raspored izdavanja konačnog odobrenja.

Najgori problem je“, kaže Tesla, „što se prema važećim zakonima i procedurama projekti za borbu protiv klimatskih promena i oni koji ih ubrzavaju tretiraju podjednako“.

Izgradnja fabrike električnih automobila u Nemačkoj započela je zahvaljujući privremenoj dozvoli, s obzirom na to da konačna dozvola iz pokrajine Brandenburg još nije izdata dok se ne reše žalbe nevladinih organizacija za zaštitu životne sredine i stanovnika područja na kojem se gradi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *