KINESKI PROIZVOĐAČ SMARTFONA SADA U NOVOJ ULOZI


KINESKI PROIZVOĐAČ SMARTFONA SADA U NOVOJ ULOZI

Huawei, kineski gigant u oblasti telekomunikacija, odlučio je da uđe u automobilsku industriju. Tržištu je predstavio svoj prvi automobil SUV SF5. Ovaj elektromobil, zvanično predstavljen na autosalonu u Šangaju, razvijen je zajedno sa kompanijom Cyrus, a prodavaće se pod brendom Seres.

Novi SF5 ima dužinu od 4.700 mm, širina iznosi 1.930 mm, dok je visok 1.625 mm. Ove dimenzije, uz međuosovinski razmak od 2.875 mm, svrstavaju azijski SUV u kompaktni segment, zajedno sa modelima kao što je Audi Q5.

Dnevna LED svetla i ručice na vratima koje se uvlače, predstavljaju samo delić primenjene tehnologije. Za kabinu su Kinezi pripremili digitalnu instrument tablu, dvokraki volan, ambijentalno osvetljenje, drvene ukrase, naglašene metalne aplikacije, panoramski krov, grejana, ventilaciona i masažna prednja sedišta, multimedijalni sistem sa izdašnim ekranom… Lista tehnologija uključuje naravno i sisteme pomoći vozaču kao što su adaptivni tempomat, automatsko kočenje u kritičnim situacijama, držanje sredine trake, upozorenje na čeoni sudar i sl.

Inženjeri su posebnu pažnju posvetili zvučnoj izolaciji unutrašnjosti, primenjujući više vrsta izolacionih materijala, dok su prednji prozori dvostruki.

SF5 je opremljen benziskim motorom od 1,5 litra, koji igra ulogu generatora za punjenje baterije. Paket takođe uključuje i dva elektromotora, a ceo sistem razvija ukupno 551 konjsku snagu i 820 Nm obrtnog momenta, dovoljno da 100 km/h dostigne za 4,7 sekundi.

Autonomija u čisto električnom režimu je 180 kilometara, dok se aktiviranjem benzinca produžava na preko 1.000 km.

Novi SF5 će se prodavati u mreži Huawei prodavnica u Kini, a cena počinje od 216.800 juana, odnosno 27.716 evra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *