KLASIČAN IZGLED I NAJSAVREMENIJA TEHNOLOGIJA


Manta se vratila

Opel Manta, bezvremenski automobil lansiran pre više od 50 godina, danas se vratio kao prvi restomod u istoriji nemačke marke. Novi Opel Manta GSe ElektroMOD kombinuje najbolje iz oba sveta: klasičan izgled ikone stila i najsavremeniju tehnologiju.

Potpuno električna Manta ima sportsku narav, kako i priliči jednom Opelu GSe. Za razliku od pretka koji je imao četvorocilindrični motor sa 105 KS ispod haube, novu Mantu GSe pokreće motor sa 108 kW (147 KS) i 225 Nm obrtnog momenta, pogonjen litijum-jonskom baterijom kapaciteta 31 kW/h, što prema proceni proizvođača omogućava autonomiju od 200 kilometara.

Kao i kod proizvodnih modela Opel Corsa-e i Opel Mokka-e, Manta GSe takođe može da povrati energiju kočenja i skladišti je u bateriji. Redovno punjenje se odvija putem ugrađenog punjača od 9,0 kW za jednofazno i trofazno punjenje naizmeničnom strujom. To znači da je potrebno manje od četiri sata da se Mantina baterija u potpunosti napuni.

Vizuelno je Manta GSe dobila novo Opelovo lice. Prednji deo inspirisan je prvom generacijom Mante, a preuzela je i Opel Pixel –Vizor, stilski element koji karakteriše nove modele Mokka i Crossland.

Unutrašnjost sadrži najnoviju Opelovu digitalnu tehnologiju. Klasični okrugli instrumenti su istorija. Umesto toga, vozač sada gleda široki Opel Pure Panel, baš kao u novoj proizvodnoj Mokki. Dva integrisana ekrana od 12 i 10 inča, prikazuju važne informacije o automobilu, kao što su stanje i domet baterije, i sl..

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *