KOMPANIJA SBER BANKE RAZVIJA POTPUNO AUTONOMNO VOZILO


Flip Taxi Buducnosti Iz Rusije

SberAutoTech, kompanija Sber ekosistema, čiji je nosilac najveća ruska banka, otkrila je prototip sopstvenog autonomnog vozila, FLIP, za koji tvrdi da je taxi budućnosti. 

Potpuno novo i potpuno samovozeće prevozno sredstvo razvijeno je da odgovara najvišem nivou međunarodne klasifikacije automatizacije vožnje. Novi koncept mobilnosti pruža brz, siguran i udoban prevoz putnika putem najmodernijih IT i automobilskih tehnologija.

Zamenjive baterije napajaju električne motore vozila, ali SberAutoTech kaže da FLIP može koristiti i snagu alternativnih goriva poput prirodnog gasa i vodonika. Raspored baterija je takav da omogućava zamenu svih baterijskih modula za manje od 5 minuta, što je uporedivo sa vremenom za punjenje gorivom klasičnog automobila.

FLIP je u gabaritima konvencionalnog putničkog automobila, s tim da pruža 40% više unutrašnjeg prostora zahvaljujući dizajnu bez elemenata tipičnih za automobile sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem. Dizajniran kao potpuno autonomno vozilo, FLIP nema ni vozačevo sedište, niti kontrolnu tablu, pa je sposoban da prevozi šest osoba uz maksimalan komfor.

SberAutoTech dizajnirao je FLIP za futurističke scenarije mobilnosti. Potpuno umrežen autonomni i siguran taksi budućnosti, dostupan je putem korisničke aplikacije. Sigurnost putovanja i prilagođavanje postižu se prepoznavanjem lica putnika i korisničkom komunikacijom sa virtuelnim asistentom po imenu Salute

Preko ekrana osetljivog na dodir putnici FLIP-a mogu pokretati usluge ekosistema Sber i partnerske 2GIS navigacije, kao i SberSound-a i Okka video streaming-a.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *