KUPCI IZABRALI IME MALOG TERENCA


Fiat Pulse Za Juznu Ameriku

Odabrano je ime crossovera koji će u Fiat-ove salone u Južnoj Americi stizati od ove jeseni.

Fiat Pulse naziv je malog SUV-a razvijenog za tržište Južne Amerike, čiji je debi zakazan za septembar 2021. Ime je odabrano glasanjem na mreži, a 65% učesnika izglasalo je da to bude Pulse. Za ime “Domo” opredelilo se 25% glasača, a samo 10% bi volelo da se novi mali crossover zove “Tuo“.

Fiat Pulse, pre imenovanja poznat kao “Projekat 363”, razvijen je na osnovu nove MLA platforme, a zahvaljujući atraktivnom dizajnu i prihvatljivoj ceni, očekuje se da bude pravi hit na latinoameričkom tržištu.

Što se tiče dimenzija, Fiat je potvrdio da će Pulse imati 2.532 mm dug međuosovinski razmak. To ga čini nešto manjim u odnosu na Hondu WR-V i Volkswagen Nivus SUV-ove, koji se smatraju ključnim rivalima. Fiat Pulse takođe će se takmičiti sa nižim varijantama modela Jeep Renegade, Hyundai Creta i Volkswagen T-Cross.

Mali Fiatov SUV će pokretati 1,0 turbo trocilindraš, koji isporučuje 128 ks i 200 Nm obrtnog momenta, u kombinaciji sa šestostepenim automatskim menjačem. Druga opcija biće 1,3 litarski atmosferac od 109 ks i 139 Nm, uparen sa CVT automatskim menjačem.

Kao model namenjen mlađoj publici, Fiat Pulse će moći da računa na nove sisteme pomoći vozaču, kao i na multimedijalni sistem Fiat Connect Me.

Proizvodnja Fiatovog crossovera odvijaće se u fabrici Betim u Brazilu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *