MERCEDESOVI ELEKTRIČNI AUTOMOBILI IMAĆE SOPSTVENI OPERATIVNI SISTEM


MERCEDES ŽELI SOPSTVENI OPERATIVNI SISTEM

Mercedes želi da uspostavi novi „softverski kampus“ u Nemačkoj i zaposli 1.000 programera koji će raditi na razvoju MBOS-a, Mercedesovog operativnog sistema za električne automobile.

U trci elektrifikacije u koju je ušla većina proizvođača automobila, softver se smatra jednom od najvažnijih konkurentskih prednosti na tržištu vozila bez emisija štetnih gasova.

U tom kontekstu, Mercedes planira da uspostavi centar za razvoj softvera u blizini svog sedišta u Štutgartu kako bi mu omogućio da postane nezavisan od tehnoloških giganata.

Grupa želi da zaposli oko 1.000 programera da rade na razvoju projekta MBOS, budućeg operativnog sistema za električne automobile iz Mercedesovog portfelja. „Razvoj sopstvenog operativnog sistema omogućiće kupcima brže i češće ažuriranje“, kažu zvaničnici kompanije.

Prema navodima, električni modeli koji će koristiti novi operativni sistem biće izgrađeni na platformi Mercedes Modular Architecture (MMA), a sledeća generacija klase A prva će imati koristi od ove tehnologije. Lansiranje Mercedes MBOS sistema zakazano je za 2024. godinu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *