NAJAVA NOVE MERCEDESOVE T KLASE U FORMI ELEKTRIČNOG MINIVANA


Mercedes Concept EQT

Sa modelom predstavljenim kao Concept EQT zaista možete steći opipljiv utisak šta će doneti Mercedes-Benz T-klasa i njena potpuno električna varijanta, prvo premium vozilo u segmentu malih kombija za porodice i privatne kupce koji vole da aktivno provode slobodno vreme.

Proširujemo svoj portfolio u segmentu malih kombija nadolazećom T-klasom. Svideće se porodicama i svim onim kupcima, bez obzira na njihovu dob, koji uživaju u slobodnim aktivnostima i zahtevaju puno prostora i maksimalnu funkcionalnost bez odricanja od udobnosti i stila. T-klasa im pruža atraktivan uvod u svet Mercedes-Benza. Konceptnim vozilom EQT pokazujemo našu doslednu predanost vodećem mestu u elektromobilnosti, jer ćemo u budućnosti nuditi i potpuno električnu verziju novog modela” – kaže Marcus Breitschwerdt, šef Mercedes-Benz Vans-a.

Concept EQT je odmah prepoznatljiv kao član Mercedes-EQ porodice. Njegov izgled odlikuju uravnotežene proporcije i senzualni dizajn. Mišićava ramena naglašavaju snagu i emotivnu privlačnost vozila. Karakteristični crni prednji panel sa LED svetlima neprimetno se izliva iz poklopca motora. Tu je i svetlosna traka koja povezuje LED farove sa zadnjim LED lampama. U kombinaciji sa crnom bojom vozila visokog sjaja stvara fascinantan kontrast, što rezultira izuzetnom estetikom.

Unutrašnjost odlikuje MBUX (Mercedes-Benz User Experience) informativno-zabavni sistem, kojim se može lako upravljati putem centralnog displeja osetljivog na dodir, tasterima na upravljaču, kao i glasovnim asistentom “Hey Mercedes“.

Concept EQT, dugačak je 4, 95 m, širok 1,86 m, i visok 1,83 metra, a sa obe strane kabine nalaze se klizna vrata.

Nova T-klasa, biće lansirana 2022. godine, dok specifikacije pogonskog sklopa, domet, snaga baterija, broj elektromotora i drugi vitalni podaci još nisu obelodanjeni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *