Najčešće greške vozača leti


Summer Driving

S obzirom da je sezona godišnjih odmora uveliko u toku, iako ove godine ćemo vrlo verovatno slabije putovati van naše zemlje, želimo da Vas podsetimo o najčešćim greškama koje vozači prave u letnjem period.Evo nekoliko najčešćih grešaka:

Pranje i poliranje vrućeg automobila na suncu

Vruć automobil, usijan od vožnje ili stajanja na suncu nikako ne biste smeli prati šamponima.

Isto važi i za poliranje jer inače nastaju oštećenja na laku.

Pranje pod visokim pritiskom u takvim uslovima, i to sa hladnom vodom, može uzrokovati da se mikropukotine na laku prošire.

Mirisne “jelkice” na komandnoj tabli

Jelkice su natopljene hemikalijama koje na toploti i direktnoj izloženosti suncu mogu da oštete plastiku u unutrašnjosti automobila.

Uvek držite jelkice okačene na Vašem retrovizoru, to je mesto na kome će najbolje rasporediti miris u čitavom automobile.

Parkirali ste auto ispod četinara

Smola koja je kapnula na lak do večeri će se stvrdnuti zbog pada temperature, a pokušaj da se ostruže može oštetiti lak I boju na vašem ljubimcu.

Ukoliko vam se ovako nešto desi, rešenje je upotreba preparata za skidanje smole i prepuštanje problema u ruke profesionalaca.

Zalepljene mušice uklanjate vodom pod visokim pritiskom

Pranje hladnjaka prekrivenog mušicama vodom pod visokim pritiskom nije dobro rešenje za ovaj problem.

Prejak mlaz oštećuje aluminijumsko saće hladnjaka.

Zato, lagano isperite vertikalnim pokretima običnim baštenskim crevom, ukoliko je hladnjak pristupačan nakon otvaranja poklopca motora.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *