NAKON 12 SATI U LEDENOJ KOMORI DIREKTNO NA STAZU


Lexus LC kabriolet proveo 12 sati na -18 stepeni celzijusa

Kakav test izdržljivosti za Lexus LC kabriolet! Automobil je 12 sati bio zaključan u klimatizovanoj prostoriji na -18 stepeni Celzijusa, i to sa spuštenim krovom. 

Japanski proizvođač automobila predstavio je kabriolet verziju modela LC pre dve godine na salonu automobila u Los Anđelesu

Tokom ispitivanja, prototipovi su bili podvrgnuti oštrim testovima. Inženjeri su testirali višeslojni krov na temperaturama smrzavanja sve do tačke pucanja, i bilo je potrebno oko 18 hiljada ciklusa, odnosno otvaranja/zatvaranja, pre pojave prvih problema.

Sada je, međutim, Lexus pripremio još jedan ekstremni test za novi LC kabriolet. Naime, nakon što je  poprskan vodom automobil je morao provesti 12 sati u velikoj rashladnoj komori na poligonu Millbrook u Velikoj Britaniji, i to na -18 stepeni Celzijusa. Da bi se ovoj temperaturi izložio kompletan auto, sa sve kabinom, platneni krov je tokom testa bio spušten. 

Kao da to nije bilo dovoljno. Nakon 12 sati smrzavanja kabriolet je bio prekriven slojem leda, a test vozač Paul Swift izvezao ga je direktno na stazu, testirajući njegovo ponašanje u vožnji pod ekstremnim uslovima. I automobil je radio savršeno!

Od V7 motora sa 457 konjskih snaga, do sedišta opremljenih grejačima, LC nije pokazao “nikakav negativan uticaj velike hladnoće”, ponosno ističu iz Lexusa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *