NASTAVLJA SE PARTNERSTVO DUŽE OD PET DECENIJA


Giulia u uniformi karabinjera

Alfa Romeo počeo je sa isporukom flote od 1.770 primeraka modela Giulia italijanskim karabinjerima, koje će ova jedinica koristiti u hitnim situacijama, kao i za kontrolisanje teritorije.

Ceremoniji primopredaje prvog automobila prisustvovali su, između ostalih, i predsednik Stellantisa, John Elkann i izvršni direktor marke Alfa Romeo, Jean-Philippe Imparato.

Novu Gazelu, kako se popularno nazivaju vozila karabinjera, pokreće dvolitarski turbobenzinski motor snage 201 KS i 330 Nm obrtnog momenta pri 1.750 o/min. Menjač je automatik sa osam brzina. 

U civilnoj verziji automobil postiže maksimalnu brzinu od 230 km/h i teži 1.520 kg, a da bi ušao u policijsku službu napravljena su brojna prilagođavanja. Blindirano vetrobransko staklo, bočni i zadnji prozori otporni na razbijanje, blindirana vrata sa zaštitom za stopala, zaštita rezervoara od eksplozije, samo su neka od poboljšanja.

Unutrašnjost je obogaćena policijskim radio uređajem, tabletom, opremom za svetla i sirenu, ali je to sve lepo uklopljeno pa automobil i dalje izgleda otmeno.

Partnerstvo Alfe Romeo i karabinjera datira još iz perioda nakon drugog svetskog rata.  Prva Alfa Romeo “policajac” bio je model 1900 M “Matta” davne 1951. godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *