NOVI FORDOV PATENT DONOSI BILBORDE NA EKRANE VOZILA


Bilbordi u automobilu

Bez obzira na to šta konzumirate ili čime se bavite svakodnevno, oglasi su uvek prisutni, na tv-u, internetu, bilbordima… Nažalost, ako Fordov patent zaživi, od njih nećemo biti mirni čak ni u automobilima.

Ford je prijavio patent za novi sistem koji koristi spoljne kamere vozila za otkrivanje i skeniranje bilborda pored kojih vozilo prolazi, a koji podatke usmerava na unutrašnje displeje kako bi oglasi bili vidljivi i u automobilu na (ne)zadovoljstvo vozača ili putnika.

Sistem radi tako što skenira bilborde, tumači informacije na njima i isporučuje najkorisnije delove direktno na ekran vozila. Fordova aplikacija bi mogla prikazivati proizvode ili usluge oglašivača, putanju do prodavnice, telefonske brojeve i sl.

Kako bilo, sa razvojem informaciono-zabavnih sistema i tehnologija neminovno će doći i do bliže saradnje marketinških i automobilskih kompanija, a patent američkog proizvođača nam daje naznaku kako bi to moglo da izgleda iz ugla vozača.

Već je poznato da Amazon Kindle e-čitač dolazi sa popustom zbog oglasa na zaključanom ekranu, a možda u budućnosti nešto slično bude ponuđeno i u automobilima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *