NOVI VOLKSWAGEN AMAROK BIĆE ZASNOVAN NA FORD RANGERU


VOLKSWAGEN AMAROK BIĆE ZASNOVAN NA FORD RANGERU

Nova generacija kamioneta Volkswagen Amarok očekuje se 2022. godine, a praviće će ga Ford u svojoj fabrici u Južnoj Africi.

U julu 2019. godine, Volkswagen i Ford najavili su saradnju na zajedničkom razvoju srednjih pikapa, kao i lakih i električnih komercijalnih vozila. Naglašeno je da je savez čisto tehničke prirode i ne podrazumeva kupovinu udela između dve kompanije, koje ostaju konkurenti na tržištu. Cilj oba proizvođača je racionalizacija troškova i razvoj novih platformi uz razmenu tehnologija.

Prvi rezultat ove saradnje predstavlja Volkswagen Amarok, kamionet koji će biti izgrađen na tehničkim osnovama Ford Rangera, a na evropsko tržište stići će 2022. godine.

Volkswagen je objavio dizajn koji naglašava izrazito agresivnu masku, podsećajući na džip Touareg, i poseduje lični stil, koji se definitivno razlikuje od “američkog brata”.

Sa druge strane Volkswagen će za Ford izraditi novi kompaktni kombi zasnovan na modelu Caddy, puštenom na tržište krajem prošle godine. Fordova verzija očekuje se sledeće godine.

Takođe, za 2023. godinu je zakazana proizvodnja Volkswagen Transportera, koji će biti projektovan na sledećoj generaciji Fordovog modela Transit.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *