OBOLELI OD KORONA VIRUSA ĆE IMATI OZBILJNIJE POSLEDICE UKOLIKO ŽIVE U ZAGAĐENIM GRADOVIMA


Sve polazi od studije sprovedene 2003. na uzorcima obolelih od SARS, epidemije takođe prouzrokovane oblikom koronavirusa

Evropska alijansa za javno zdravstvo (EPHA), evropska platforma koja okuplja neprofitne organizacije koje se bave javnim zdravstvom naglasila je da će osobe koje žive u urbanim, zagađaenim područjima imati teže rekacije kad se zaraze koronavirusom. Zaključak se veže na iskustva od pre 17 godina s epidemijom SARS-a.
Sve polazi od studije sprovedene 2003. na uzorcima obolelih od SARS, epidemije takođe prouzrokovane oblikom koronavirusa. Zbog tog virusa umrlo 774 ljudi u 17 zemalja. Između ostalog, analiza je pokazala da oni koji su zaraženi u područjima lošijeg kvalitete vazduha imaju smrtnost za 84% veću od obolelih u regijama s čistijim vazduhom. Savez sam naglašava koliko zagađenje vazduha može doprineti nastanku hipertenzije, dijabetesa i respiratornih problema, stanja u kojima raste smrtnost Covid-19.

Kao uzrok zagađenja spominju se i emisije benzinskih i dizel automobila.

Koronavirus pogubno djeluje i na autoindustriju: Peugeot, Opel i Citroën zatvaraju sve fabrike!
Dolazi do nepremostivih poremećaja u nabavci rezervnih delova, a kupovina automobila trenutno ne zanima nikoga u Evropi.


Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *