Od sutra 25. Februara, poskupljuje putarina. U nastavku teksta prenosimo Vam cene po deonicama


Putarine Baner

Tomislav Momirović, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture se oglasio povodom novih cena putarina u Srbiji. On je na Tviteru napomenuo da su postojali opravdani razlozi za povećanje cena u iznosu od 10 dinara. 

“Postojali su čvrsti argumenti da se poveća cena putarine. Smatram da ni građani ni privreda ne mogu i ne treba da snose taj trošak. Epilog, uvećanja cene je – Beograd-Šid stara cena 410 din, nova 420 din. Beograd-Preševo stara cena 1460 din, nova za 1490 din. veća… itd”, naveo je ministar. 

Za deonicu Beograd-Šid prethodno je rečeno da neće biti promena cena. 

Naime, kako je Tanjug juče preneo, Vlada Srbije odobrila je nove cene putarina koje su veće za 1,8 odsto, a prema njima trebalo bi da za vozila A kategorije putarina na deonici Beograd-Dimitrovgrad i Beograd-Čačak bude povećana za 10 dinara, dok bi na deonicama Beograd-Šid i Beograd-Subotica ona ostala nepromenjena, a slično je i za druge kategorije vozila 

Reč je o redovnom postupku usklađivanja putarina sa inflacijom, kako se dodaje u izveštaju agencije i navodi se u saopštenju s današnje sednice vlade. 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *