POPULARNI CITROENOV MODEL MEĐU NAJPRODAVANIJIMA U EVROPI


Milion proizvedenih C3

Veliki jubilej za treću generaciju Citroena C3. Pokrenut na jesen 2016. godine, a redizajniran 2020., ovaj gradski automobil koji je među najprodavanijima u Evropi, upravo je prešao milion proizvedenih primeraka.

Model koji se sklapa u Trnavi u Slovačkoj, najprodavaniji je Citroen iz godine u godinu. U svojoj konkurenciji je među TOP 10 u Evropi, ne zaostajući mnogo za “zvezdama” B segmenta kao što su Renault Clio i Peugeot 208.

I prethodne generacije Citroena C3 bile su veoma uspešne. Prethodna generacija, koja se proizvodila između 2009. i 2016. godine prodata je u 1,3 miliona primeraka, dok je prva generacija sa svojih 2,25 miliona, čini se, nedostižna. Ukupno je više od 4,5 miliona Citroena C3 napustilo fabriku od lansiranja modela 2002. godine. Zaista impresivan podatak!

Citroen se oslanja na širok spektar mogućnosti personalizacije. Nakon restajlinga 2020. godine omogućeno je 97 različitih kombinacija, zahvaljući 7 različitih boja karoserije, 4 boje krova, 4 boje za maglenke i Airbump, kao i 3 različita krovna ukrasa.

Izgleda da recept funkcioniše, jer na primer dvobojna konfiguracija čini 65% porudžbina, dok se 68% kupaca opredeljuje za Airbumps zaštitu karoserije, jedinstveni Citroenov predlog. Vrhunska završna obrada Shine predstavlja 41% registracija za C3.

Može se primetiti da uspehu doprinosi i pristupačna cena, kao i činjenica da je to jedan od poslednjih automobila u svom segmentu koji se nudi sa dizel motorom, što bi se moglo promeniti dolaskom sledeće generacije, u eri elektrifikacije i zabrane dizela.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *