Priznanje sa vrha: “Jaguar i Land Rover modeli su nepouzdani”


Automobile Sales Jaguar Land Rover

“Jaguar Land Rover” najavio je novu strategiju: “Reimagine”. Ukratko, to znači da će se britanska automobilska grupa snažno usresrediti na elektrifikaciju. Marka Jaguar će čak postati potpuno električna od 2025. godine.  “Jaguar Land Rover” se nada da će ovim potezom postepeno početi da popravlja lošu reputaciju.

Ovu strategiju najavio je Thierry Bolloré, novi direktor korporacije “Jaguar Land Rover”, nakon što je prema godišnjem istraživanju američke kompanije za analitiku podataka i potrošačku inteligenciju “J.D. Power”,   Land Rover zauzeo poslednje mesto na listi pouzdanosti trogodišnjih automobila, dok je Jaguar tek za dva mesta iznad.

“Nezadovoljstvo naših kupaca negativno utiče na obim naše prodaje”, iskreno je rekao izvršni direktor “Jaguar Land Rover” Thierry Bolloré. “Propuštene prilike su zaista ogromne.” Prema Bolloréu, loša reputacija košta kompaniju više od 100.000 prodatih jedinica svake godine.

Prema njegovim rečima nezadovoljstvo kupaca najnovijim modelima Jaguar i Land Rover najniže je ikad. Problemi sa pouzdanošću koštaju engleskog proizvođača automobila puno novca, ne samo u izgubljenoj prodaji, već i u potraživanjima iz garancije i popustima na nove automobile kako bi ih prodali.

Land Rover će u roku od pet godina predstaviti šest potpuno električnih modela, od kojih će prvi biti tek 2024. godine. U tom smislu stvari kod Jaguara idu puno rigoroznije, jer će do 2025. godine Jaguar postati potpuno električni luksuzni brend. A to znači da se više neće prodavati modeli sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem, već samo električni automobili.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *