PRODUŽITE VEK TRAJANJA VAŠEG LJUBIMCA


Ne morate biti mehaničar da bi održavali svoj automobil. Sve što je potrebno je da katkad malo zaprljate ruke. Predstavljamo vam pet saveta koje možete prtiti  kako bi vas vaš auto služio još puno godina.Ipak evo nekih saveta naše redakcije koji će Vam pomoći u tome

Redovno proveravajte tečnosti

Ako želite da vam auto radi bez problema, morate redovno proveravati tečnosti. Najvažnija je kontrola količine ulja. To možete proveriti tako što ćete izvući kontrolnu šipku, obrisati višak ulja s nje, vratiti je u motor i ponovo je izvući kako biste proverili količinu. Postoji ulje za motor, ulje za kočnice , ulje za menjač, ulje za servo volan, antifriz itd..

Brinite se o gumama

Nemojte žaliti novac kada su u pitanju kvalitetne gume. Obratite pažnju i često proveravajte šemu gazećeg sloja i pritisak u gumama jer se one troše sa svakim pređenim kilometrom. Isto važi i za gazeći sloj. Ako su gume nejednako potrošene, potrudite se da ih zarotirate ili izjednačite kako bi se ravnomerno trošile. Ali jedno je jasno, održavanje jednakog trošenja guma sigurno će odložiti kupovinu novih.

Redovno ga čistite

Redovno čišćenje vašeg automobila može mu produžiti život jer ćete ga zaštititi od pojave rđe. Većina modernih automobila ima samonosivu šasiju, što znači da je karoserija imperativ strukture tela.Redovno perite auto, držite ga u garaži, ako je imate, popravite i najmanju štetu koju primetite na karoseriji. Održavanje enterijera čistim može podići cenu vašeg automobila, ako ga u nekom trenutku želite da ga prodate.

Redovno provjeravajte lampicu motora

Da li Vam se uključuje lampica motora svaki put kad vozite svoj auto? Ovo svetlo može ukazati na jednostavne problem ali može takođe uzrokovati I ozbiljnije problem na vašem vozilu. U ovom slučaju najbolje je posetiti proverenog majstora kako bi dijagnostikovao kvar.Kad dobijete dijagnozu, znaćete možete li sami da rešite problem ili auto morate predati stručnjacima.

Vozite pažljivo

Nešto što svakodnevno možete raditi kako biste sačuvali svoj auto je voziti pažljivo. Opasna i nepažljiva vožnja može izazvati nesreću koja može uništiti vaš auto, ali i dovesti u opasnost vas i druge učesnike u saobraćaju.

Ako se ne želite sami baviti održavanjem svog automobila, obratite se profesionalcima. Pronađite mehaničara kojem ćete verovati i on će vam pomoći da redovno održavate auto, naš savet je da potražite nekog od majstora koji se nalazi na našem portal VOZI.RS jer su svi majstori sa našeg portala eksperti u svojoj struci.


Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *