PROVERITE AUTOMOBIL PRE POLAKSA NA PUT


Proveraautoautomobila

Kada pričamo o dužim putovanjima u zemlji a pogotovo u inostranstvu, obavezno je prekontrolisati svoje vozilo, jer ukoliko dođe do kvara u inostranstvu, popravke i šlep služba su petostruko skuplji u odnosu na našu zemlju. Iz tog razloga je vrlo važno da se pripremite za put i budete sigurni. 

Postoje svari koje možete i sami da proverite kao što su: nivo rashladne tečnosti, nivo ulja u motoru, pritisak u gumama. Ove sitne provere mogu da izazovu ogromne probleme, može doći do većih kvarova i prokuvavanja vozila, u najgorem slučaju dolazi I do paljenja, a sve to može i da košta mnogo. Za ostale provere poželjno je da odvezete automobil do vašeg auto mehaničara, koji će Vam proveriti ostale stvari poput kočionog sistema, trapa i drugih mehaničkih stvari. 

Naravno, u vozilu važno je i da imate prateću opremu koja je propisana zakonom, to su: prva pomoć, rezervni točak, oprema za menjanje gume, trougao i pp aparat. 

Između ostalog, bilo bi dobro i da kupite putno osiguranje ili neku karticu popusta za šlep službu koja Vam može biti od velike pomoći ukoliko dođe do neke nezgode ili većeg kvara. 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *