RENAULT MEGANE E-TECH ELECTRIC NA TRŽIŠTU NAREDNE GODINE


Megane postaje električni crossover

Tokom konferencije za novinare koju je organizovao šef kompanije, Luca De Meo, Renault je izneo nove detalje o crossoveru Megane, nazvanom Megane E-Tech Electric. Proizvođač je posebno predstavio deo zadnjih vrata, ističući tako u prvi plan novi logotip. Prvi model marke zasnovan na novoj CMF-EV platformi na tržištu će se naći početkom 2022. godine.

Prošle jeseni Renault je svetu predstavio koncept Megane eVision, a sada prvi put otkriva detalje proizvodne verzije. Na fotografiji zadnjeg dela automobila, osim modernizovanog logoa francuske kompanije, ističu se horizontalno postavljena svetla povezana LED trakom.

Kada je enterijer u pitanju, Renaultov direktor dizajna naglašava da je reč o „ visokoj tehnologiji “, sa MyLink multimedijalnim sistemom razvijenim u saradnji sa kompanijom Google, kao i o „ povećanom prostoru za skladištenje koji kombinuje udobnost i praktičnost .“ Razvijen na novoj platformi CMF-EV, koju će koristiti i Nissan Ariya, novi Megane zadržaće iste proporcije kao i koncept eVision, predstavljen u novembru 2020.

Crossover će biti dostupan sa tri nivoa snage, između 150 i 220 konjskih snaga. Električni Megane u proizvodnju kreće već krajem ove godine a na tržištu se očekuje tokom 2022. Praviće se u Francuskoj zajedno sa novih pet električnih modela.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *