RENAULT OŽIVLJAVA JOŠ JEDAN MODEL IZ PROŠLOSTI, LOGO JE VEĆ REGISTROVAN


RENAULT OŽIVLJAVA JOŠ JEDAN MODEL IZ PROŠLOSTI , LOGO JE VEĆ REGISTROVAN

Renault je prijavio registraciju logotipa koji u sebi sadrži broj 4, što je signal da kompanija planira pokretanje još jednog električnog automobila, ovoga puta inspirisanog legendarnim modelom R4.

Nova strategija Renault grupe, nazvana “Renaulution“,  uključuje mnogo zanimljivih najava i planova za naredni period, između ostalog i lansiranje sedam novih elektromobila do 2025. godine.

U januaru su Francuzi predstavili prototip Renault 5, 100% električni koncept koji podseća na poznati Renault R5, i koji preuzima veći deo dizajna originalnog modela. Slična odluka se očekuje i u slučaju starog Renaulta 4, čije lansiranje bi trebalo očekivati oko 2025. godine.

Za sada, Renault nije ni potvrdio ni negirao planove za ovaj projekat. Gotovo je izvesno da će, ukoliko uđe u proizvodnju, Novi Renault 4 koristiti istu CMF-B platformu, namenjenu električnim modelima, kao i “petica”, kao i da će većina mehaničkih sklopova biti identična.

Renault kaže da će se njegov novi logotip, prvi put predstavljen na električnom konceptu Renault 5, postupno uvoditi na svim modelima iz te serije do 2024. godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *