“Renault” proizvodi dva modela za “Mitsubishi”


Nowcar Nissan Renault Mitsubishi Alliance Marches On

Japanska marka “Mitsubishi” najavila je prošle godine da će okončati životni ciklus svojih postojećih modela u Evropi, da bi se okrenula profitabilnoj regiji jugoistočne Azije. Međutim, uprava saveza “Renault-Nissan-Mitsubishi” nedavno je objavila da će “Mitsubishi” u Evropi koristiti dva modela koja će za evropsko tržište razviti i proizvesti “Renault”. Marka će ove modele predstavljati u okviru svoje dilerske mreže na odabranim tržištima u Evropi od 2023. godine.

Ova dva “sestrinska vozila” biće “proizvedena u fabrikama “Renault Grupe”, na osnovu istih platformi, ali sa određenim diferencijacijama, odražavajući tako DNK marke “Mitsubishi“.

“Ovaj prekrasni projekat ispunjava očekivanja svih partnera u pogledu dizajna, propisa i poslovanja”, izjavio je Luca de Meo, šef “Groupe Renault”. “To je ono za šta je Savez i namenjen, i vrlo smo srećni što ćemo, unutar “Groupe Renault”, dati svoj doprinos ovoj novoj fazi u istoriji naše saradnje.”

O kojim modelima i tržištima je reč, još uvek nije poznato. To će biti automobili proizvedeni u francuskim pogonima “Renaulta”. Stoga je malo verovatno da će to biti “Renault Kadjar“, jer “Mitsubishi” već ima slični SUV model: “Eclipse Cross“. Verovatnije je da će to biti “Clio” i “Captur“.

“Mitsubishi” dakle, ne samo da se ne povlači sa evropskog tržišta, već je najavio i da model Eclipse “Cross plug-in hibrid” uskoro stiže u Evropu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *