RIMAC NAJAVLJUJE IZGRADNJU IMPRESIVNOG RAZVOJNOG CENTRA NADOMAK ZAGREBA


RIMAC NAJAVLJUJE IZGRADNJU IMPRESIVNOG RAZVOJNOG CENTRA NADOMAK ZAGREBA

Kompanija Rimac Automobili za samo deset godina prešla je put od projekta u garaži do strateškog partnera velikim kompanijama, kao što su Hyundai, Kia i Porsche.

U skladu sa svojim statusom ovaj proizvođač električnih hiperautomobila i pogonskih delova za električne automobile sada predstavlja projekat svoje nove tehnološki napredne baze vredne preko 200 miliona evra, koja uključuje testnu stazu, muzeje, kapacitete za smeštaj i još mnogo toga.

Nova lokacija nalazi se samo nekoliko kilometara od trenutnog sedišta Rimac Automobila, i prostire se na površini od 200.000 m². Izgrađena površina doseći će oko 100.000 m², a završetak gradnje planiran je za 2023. godinu.

Za razliku od većine lokacija u automobilskoj industriji, gde su postavljene visoke ograde i nivo tajnosti, Rimac Kampus biće otvoren za javnost, a interakcija posetilaca, gostiju, i radnika je poželjna i dobrodošla.

Skoro 95.000 kvadrata rezervisano je za prostore istraživanja i razvoja, dok je 35 procenata zemljišta pod vegetacijom. Kampus je integralno zamišljen kao park sa proizvodnim pogonom i upravnom zgradom maksimalno uklopljenim u okolinu.

Uz proizvodni pogon i poslovne prostore u kampusu su planirani još i igraonica, teretana i sportski centar, restoran, pa čak i vrtić uz koji je i livada sa domaćim životinjama. U skladu sa orijentacijom na održivost, predviđena je i proizvodnja organske hrane na licu mesta, kao i obilje zelenila za uživanje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *