SPORTSKI PROTOTIP BRITANSKE MARKE ULAZI U PROIZVODNJU


MG Cyberster EV

Britanska kompanija MG objavila je na kineskoj socijalnoj mreži WeChat planove za puštanje roadstera Cyberster u serijsku proizvodnju. Sportski dvosed bio je izložen kao prototip na salonu automobila u Šangaju, a MG trvrdi da je do sada preko 5 hiljada kupaca izrazilo zainteresovanost za kupovinu ovog modela, što je i bio zacrtani cilj proizvođača.

Električni roadster sa dvoja vrata zamišljen je kao „vizija budućnosti“, koja pruža naznake tehnoloških i dizajnerskih rešenja budućih MG modela, dok istovremeno odaje priznanje nekim modelima iz prošlosti britanskog brenda, kao što je slavni MG B, koji je lansiran 1962. godine. Proizvodna verzija će se odlikovati ublaženim dizajnerskim naznakama, ali će ostati verna celokupnom konceptu.

MG, koji je u vlasništvu kineske kompanije SAIC, tek treba da objavi sve tehničke detalje Cyberstera, ali otkriva da je zasnovan na EV arhitekturi. Obećani domet je 800 kilometara, dok će do stotke ubrzavati za manje od 3 sekunde. Pored toga, nudiće i 5G povezanost.

Carl Gotham, šef dizajnerskog centra, rekao je da je Cyberster „smela najava koja snažno gleda u budućnost MG-a, dodirujući naše nasleđe, ali što je još važnije nadovezujući se na našu vrhunsku tehnologiju i napredni dizajn“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *