STELLANTIS I FOXCONN RAZVIJAJU MULTIMEDIJALNE SISTEME NOVE GENERACIJE


Mobile Drive, kokpit budućnosti

Proizvođač automobila Stellantis i tajvanska firma Foxconn, poznata po proizvodnji komponenti za iPhone uređaje, potpisali su memorandum o razumevanju za formiranje kompanije Mobile Drive, koja će biti usredsređena na razvoj naprednih tehnologija povezivanja, uključujući nove generacije digitalnih instrument tabli, informaciono-zabavni sistem, telematiku, 5G vezu i Cloud usluge, kao i aplikacije zasnovane na veštačkoj inteligenciji.

Učešće u donošenju odluka, kako su izjavili predstavnici obe kompanije, biće ravnopravno, a podrazumevaće Stellantisovu globalnu dizajnersku i inženjersku stručnost, sa Foxconnovim globalnim razvojem u brzo menjajućem softverskom i hardverskom području pametnih telefona i potrošačke elektronike. 

Kompanija Fiat Chrysler Automobili, pre spajanja sa PSA grupacijom, već je imala saradnju sa Foxconnom, i to na razvoju koncepta Airflow Vision. Sada Stellantis, kao krovna organizacija, nastavlja saradnju sa tajvanskim proizvođačem.

Iako će Foxconn u početku razvijati pametna rešenja za kokpit Stellantisovih modela, plan je prodavati tehnologiju i drugim proizvođačima automobila.

Mobile Drive će raditi kao dobavljač automobila, sa ciljem da pruži softverske sisteme i srodni hardver kako Stellantisu, tako i ostalim zainteresovanim proizvođačima automobila“, navele su kompanije u zajedničkoj izjavi.”

To će promeniti način na koji dizajniramo svoje automobile, kao i učestalost nadogradnje naših automobila,” dodao je izvršni direktor Stellantisa Carlos Tavares.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *