STELLANTIS ODOBRIO POČETAK PROIZVODNJE U FABRICI U POLJSKOJ


Novi SUV modeli za Jeep i Fiat, Alfa na čekanju

Stellantis je odobrio da se nove verzije SUV i crossover modela marki Jeep i Fiat proizvode u bivšoj FCA fabrici u poljskom gradu Tihi.

Plan je da proizvodnja malog Jeep SUV-a otpočne u novembru naredne godine. To bi trebalo biti vozilo nešto manjih dimenzija od modela Renegade, sa pogonskim agregatima preuzetim od PSA grupacije. Godišnja proizvodnja iznosiće 110 hiljada primeraka

Fiatov mali crossover očekuje se u aprilu 2023. godine, a biće inspirisan konceptom Centoventi, koji je prikazan na sajmu automobila u Ženevi 2019. godine. Ovaj model proizvodiće se u 130 hiljada jedinica godišnje.

Na spisku je i treći terenac, namenjen Alfi Romeo, ali još nije dobio zeleno svetlo rukovodstva grupe. Ranije je najavljivano da će Alfin model nositi naziv Brennero, a očekuje se proizvodnja od oko 60 hiljada primeraka godišnje.

Sva tri modela koristiće bivšu PSA kompaktnu modularnu platformu, koju već koriste Peugeot 208 i 2008, Opel Corsa i Mokka, Citroen C4 i DS3 Crossback. Novi Jeep, Fiat i Alfa Romeo modeli upotrebljavaće motore i menjače iz PSA grupacije.

Fabrika u Poljskoj trenutno proizvodi Fiat 500 i Lancia Ypsilon, a za sada nema informacija hoće li se njihova proizvodnja nastaviti uporedo sa najavljenim modelima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *