SUZUKI MISANO-ROADSTER INSPIRISAN MOTO GRAND PRIX TRKAMA


Automobil sa performansama motocikla

U poslednje vreme konceptni automobili postali su izlozi ekrana osetljivih na dodir i baterija električnih automobila. Sada je Suzuki predstavio koncept koji nas vraća na uzbudljive izložbene automobile iz prošlih vremena, koji su oduševljavali svojim voznim karakteristikama, stilom i dizajnom.

Suzuki Misano Concept je roadster koji prepliće svetove automobila i motocikala. Dizajniran od strane studenata italijanskog “Instituta za evropski dizajn”, a u saradnji sa Suzukijem, Misano je konceptualno vozilo koje spaja funkcionalnost tradicionalnog Suzuki automobila sa sportskim performansama jednog od mnogih motocikala kompanije.

Ime Misano odaje počast Suzukijevom učešću u najprestižnijim motociklističkim takmičenjima, i pobedama osvojenim na italijanskoj stazi Misano Marco-Simoncelli, gde se održava moto Grand Prix. Dizajniran da mladim zaljubljenicima u vožnju na dva točka približi automobilski svet Suzukija, nudi iskustvo vožnje koje povezuje životni stil i sportski duh.

Izgled jeste futuristički, ali ga odlikuje estetska jednostavnost zahvaljujući lepo oblikovanim proporcijama. Unutrašnjost je u potpunosti otkrivena zahvaljujući odsustvu krova i prisustvu minimalnog vetrobranskog stakla, a utisku doprinosi i stakleni panel na sredini vrata. Masivni točkovi sa kontrastnim crnim i bakarnim elementima odgovaraju spoljnim oblogama. Tandemska sedišta, za vozača i suvozača, postavljena su jedno iza drugog kao na motociklu, i to na levoj strani vozila.

Koncept Suzuki Misano biće predstavljen javnosti 15. i 16. juna u Mautou, italijanskom nacionalnom muzeju automobila smeštenom u Torinu. Iako deluje zanimljivo i atraktivno, ne očekuje se da će se Suzuki upustiti u serijsku proizvodnju Misana.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *