Toyota Yaris – evropski automobil godine za 2021.


Auto Del An O1

Samo nekoliko dana pošto je postao najprodavaniji automobil u Evropi, Toyota Yaris proglašen je i evropskim automobilom godine za 2021. godinu!

Četvrta generacija Yarisa titulu je osvojila glasovima žirija sastavljenog od 59 specijalizovanih novinara iz cele Evrope. Priznanje stiže 21 godinu nakon što je inovativna prva generacija 2000. proglašena evropskim automobilom godine, kao prva Toyota koja se okitila tom prestižnom titulom. Yaris je takođe neprestano prepoznavan od strane evropskog žirija, sa svakom generacijom modela, svrstavanjem u uži izbor nagrade.

Žiri je posebno pohvalio Yarisovu hibridnu tehnologiju, uglađenu vožnju, nisku emisiju štetnih gasova i pristupačnu cenu – ilustrujući zašto više od 80% kupaca Yarisa bira upravo hibridni pogonski sklop.

Yaris je takođe prepoznat po dizajnu, dinamičkim svojstvima i vodećoj sigurnosti u klasi.

Ponovno rasplamsavanje strasti prema tržištu rasnih sportista širom Evrope, lansiranjem GR Yarisa, takođe je bilo nešto što je žiri evropskog automobila godine posebno cenio.

Toyota je do sada tri puta nagrađivana titulom evropskog automobila godine. Yaris prve generacije pobedio je 2000. godine, Prius je 2005. odneo najviše počasti, a sada je Yaris ponovo podigao trofej 2021. godine.

Ovo je velika čast za Toyotu i želeo bih da zahvalim žiriju na pažnji i priznanju. Takođe bih iskoristio ovu priliku da istaknem strast naših razvojnih timova u Evropi i Japanu. Ovo je najbolji Yaris ikada, i baš kao što je Akio Toyoda zamišljao, već izaziva osmeh na licu naših kupaca“, izjavio je ovim povodom Matt Harrison, izvršni potpredsednik Toyota Motor Europe.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *