VAŽNA INFORMACIJA ZA VOZAČE,UKOLIKO VAS POLICIJA SNIMI RADAROM, NE ZNAČI DA SNIMA SAMO PREKORAČENJE BRZINE


Radar Policija Vozi Rs

Saobraćajna policija može putem radara da zabeleži i prekoračenje brzine, ali ipreticanje preko pune linije i da za oba prekršaja kazni bahatog vozača.

Kako to izgleda pokazao je predsednik Strukovnog udruženja policije “Rudolf Arčibald Rajs” Nenad Ljubišić kada je na Tviteru postavio sliku preticanja preko pune linije u krivini.

Kazne

Gospodo, pored merenja brzine kretanja vozila od danas motrimo i na “punu liniju” na adresu vam šaljemo čestitku – porčio je Ljubišić na Tviteru ispod slike prekršaja neodgovornog vozača.

Iz saobraćajne policije, poručuju da ovakve stvari nisu novina, već da se iste primenjuju već duži vremenski period.

Ovo znači da će ovaj vozač sa slike biti kažnjen za dva prekršaja

Svako snimanje brzine kretanja vozila radarom podrazumeva i fotografisanje odnosno pravljenje fotografije kao dokaza o prekršaju. Slična situacija je i sa fiksnom kamerom koja, ukoliko na primer, zabeleži vozilo koje ide žutom trakom a istekla mu je registracija, takođe će dobiti 2 kazne.

Kazna za preticanje preko pune linije je povećana pre dve godine Izmenama Zakona o bezbednosti u saobraćaju i iznosi 20.000 dinara, uz prekoračenje brzine ili bilo koji drugi prekršaj,kazna može biti I znatno veća,te apelujemo ovom prilikom na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise radi svoje I bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju.

S vama u vožnji

Vozi.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *