VOLKSWAGEN ID.4 ODNEO PRESTIŽNU NAGRADU


VOLKSWAGEN ID.4 PROGLAŠEN ZA SVETSKI AUTOMOBIL GODINE 2021

Svetski automobil godine 2021. je Volkswagen. Novi potpuno električni ID.4 prevladao je nad jakom konkurencijom na međunarodnim dodelama nagrada World Car. Svetske nagrade za automobile dodeljuje više od 90 međunarodnih automobilskih novinara iz 24 zemlje, koji glasaju o najboljim inovacijama na svetskom tržištu.

Posebno smo zadovoljni zbog toga što je naš ID.4 proglašen svetskim automobilom godine “, kaže Ralf Brandstatter, izvršni direktor Volkswagenovih putničkih automobila. „Ne samo zato što je to jedna od najvažnijih svetskih nagrada za automobile, već zato što je žiri takođe odao počast sjajnoj ideji i sjajnom timu.

Vozila koja ispunjavaju uslove za nagradu za Svetski automobil godine moraju biti proizvedena u najmanje 10.000 jedinica godišnje i biti ponuđena na najmanje dva kontinenta.

Kada se pogleda lista finalista, moglo bi se reći da je ID.4  zaista bio jedini logičan izbor. Konkurenciju su mu predstavljali Honda e i nova Toyota Yaris koja je već osvojila titulu Evropskog automobila godine, ali za sada ni jedan od ova dva modela nije dostupan na američkom tržištu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *