VOLKSWAGEN U AMERICI MENJA IME, ILI IPAK NE?


Volkswagen u americi menja ime Volkswagen postaje Voltswagen

Prema objavi za medije, koja se nakratko pojavila na sajtu Volkswagena, američki ogranak ove kompanije ubuduće će za svoja električna vozila koristiti naziv Voltswagen.

Ova objava je ubrzo uklonjena sa internet stranice, ali ne dovoljno brzo da bi ostala nezapažena. Pojedini mediji su, naravno, od Volkswagena zatražili više detalja, ali iz kompanije nisu dobili komentar, te u prvi mah nije bilo jasno da li se radi o ozbiljnoj nameri. Ipak, osoba bliska Volkswagenu, koja je želela da ostane anonimna, izjavila je da se radi o trajnoj promeni koja će se ticati ogranka u Americi.

Novinar USA Today-a je citirao deo zvanične objave u kojoj stoji kako je Voltswagen više od promene imena.“To je javna deklaracija kojom kompanija najavljuje buduće investicije u e-mobilnost”, stoji između ostalog u saopštenju.

Prema saopštenju, automobili sa električnim pogonom dobiće natpis Voltswagen, dok će ostali zadržati klasičan VW logo.

Američki mediji pišu da će nemački proizvođač u SAD poneti oznaku Voltswagen kako bi dodatno približio marku električnoj energiji, ali i da bi se distancirao od dizel skandala.

Za sada nema naznaka da će se promena naziva odnositi i na vozila koja se prodaju u Evropi, ali ni zvanične potvrde da će do promene naziva uopšte doći.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *