VOŽNJA TAKSIJEM U DOBA KORONA VIRUSA


Nemački autoklub (ADAC) izdao je preporuke za vožnju u taksiju u vreme pandemije koronavirusa pa vam prenosimo te informacije. Rizik od infekcije ne može se izbeći stopostotno, ali s nekoliko saveta za higijenu možete smanjiti rizik.

Ako morate da se prevezete taxijem, ADAC preporučuje posebna pravila ponašanja.

Ako morate da odete na pregled kod lekara koji nije povezan s koronavirusom, preporučljivo je unapred obavestiti vozača da nemate COVID-19. Pre izlaska iz kuće potrebno je temeljno pranje ruku. Kako bi imali što veću udaljenost od vozača (a i on od vas), trenutno je najbolje mesto iza suvozačevog mesta.

Tokom putovanja treba govoriti o zaštiti s obe strane. Ako imate masku za usta, treba je nositi. Ako je vozač ne nosi, možete se ljubazno i ​​mirno raspitati ima li masku. Takođe, najbolje je izbeći bilo kakvu komunikaciju.

Nalazite se u zatvorenom prostoru u kojem treba učiniti sve da se spreči distribucija virusa. Za plaćanje se preporučuju kartice. Ako to nije moguće, a gotovina je jedino rešenje, ADAC savetuje da se suzdržite od uzimanja metalnih novčanica. Čak i nakon vožnje taksijem: brzo i temeljno pranje ruku smanjuje rizik od zaraze koronavirusom.


Auto Outlet
Masters Servis
Univerzalni Magacin
Parking Stubici I Barijere

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *