KAKO PREPOZNATI PROBLEM SA IZDUVNIM SISTEMOM


U nizu problema koje možete imati s automobilom, izduvni sistem je jedan od njih, a može biti poprilično ozbiljan. Kako prepoznati probleme s izduvnim sistemom? To ćete  učiniti vizualnim pregledom i to je najjednostavniji način. Na kraju ćete to i popraviti. Međutim, ima i kvarova u kojima ćete morati da koristite  njuh, sluh i druga pomagala.

Ukoliko dodje do  smanjenja snage motora, uzrok može biti problem s izduvnim sistemom. Jedan od uzroka može biti i propuštanje vazduha u sistemu odvoda izduvnih gasova pa ćete morati u servis na proveru. Istovremeno, zbog tog problema može vam porasti i potrošnja goriva.

Miris goriva u kabini vozila mogao bi, takođe, biti upozorenje da je u izduvnom sistemu došlo do pucanja i propuštanja.

Neugodan miris – otpadne li vam cev izduvne grane vrućina izduvnih gasova mogla bi zagrejati plastične delove motora. Neugodan miris će vas upozoriti da nešto nije u redu i probajte što pre otići u servis

Servis koji VOZI.RS portal preporučuje je Auspuh servis Pirke.

Auspuh servis Pirke već 16 godina posluje kao specijalizovana radionica za izradu i održavanje izduvnih sistema motornih vozila

Ukoliko osetite da je motor bučniji nego pre, uzrok bi mogla biti neispravna cev izduvne grane.

Ukoliko  se javljaju  zvukovi koji podsećaju na šištanje ili (u drugom slučaju) na kuckanje, a pojačani su prilikom startovanja vozila (dok je motor hladan) i ubrzanja.

Ukoliko osetite miris sumpora i povećava se temperatura motora to bi mogao biti znak da je došlo do blokade katalizatora i izduvni gasovi ne napuštaju vozilo na ispravan način.

U slučaju svih navednih kvarova zovite servis što pre


Auto Servis Stevanovic
Masters Servis
Univerzalni Magacin

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *