Presvlake za sedista

Sedišta su važan, iako malo zanemaren aspekt svakog vozila. To je deo koji čini da se vozači i njihovi putnici osećaju prijatno, dok ih nose na sva mesta koja žele da posete. Motori automobila ispunjavaju nosivi deo, ali sigurno ne čine da se osećate prijatno. Kao što je slučaj sa stolicama i kaučima, materijal koji pokriva vaša sedišta se haba, što znači da ćete na kraju morati da ga promenite. Međutim, za razliku od nameštaja, ne možete da gurnete auto sedište sa strane sobe; morate to popraviti.

Tapaciranje auto sedišta ima mnogo varijanti. Određene tkanine se odnose na izdržljivost i lakoću čišćenja, dok su druge više o stilu i udobnosti. Odabir pravog presvlaka može napraviti ogromnu razliku što se tiče uživanja u vožnji.

Dakle, pre nego što odaberete sledeći kaput za vaše trenutno sedište ili kupite potpuno novi automobil, pogledajte šta svaka tkanina može da ponudi. Evo nekoliko popularnih vrsta presvlaka koje možete izabrati:

Kožna sedišta za auto mogu mnogo da se dopadnu. Pre svega, koža predstavlja prefinjen izgled koji pokazuje izdržljivost. Stil može da funkcioniše za svako vozilo i nadživeće tkaninu kada se pravilno održava. Koža takođe ima fleksibilan dizajn koji omogućava da bude meka ili čvrsta u zavisnosti od izbora vlasnika automobila. Iako koža košta nešto više od presvlake od tkanine, proces čišćenja nije ni približno tako komplikovan. Jednostavno obrišite sedište sredstvom za čišćenje tapacirunga automobila, usisajte i sačekajte da se koža prirodno osuši. Regenerator za kožu je uvek dobra ideja ako želite da zaštitite tkaninu.

Veštačka koža pruža sve poželjne osobine kože bez visokih troškova. Najčešći tip veštačke kože je napravljen od plastike, pa otuda i termin „koža“. Svestran je na način da možete dobiti bilo koji dizajn koji želite jer nijedna životinja nikada nije povređena u tom procesu. Veštačka koža se lako čisti i izuzetno je izdržljiva. Međutim, za razliku od prave kože, veštačka koža nema isti sjaj. Ne miriše niti stari na isti način, što je šteta.

Kada pomislimo na vinil, mislimo na „gramofone“. Iako to ne zvuče baš udobno, ali materijal koji poznajemo kao vinil može se oblikovati i koristiti u različite svrhe, uključujući sedišta za automobile. Vinil se lako čisti, izdržljiv i dugotrajan (preko deset godina). Dok koža ima tendenciju da postaje mekša tokom godina, vinil postaje tvrđi, što može učiniti stvari malo manje udobnim. Još jedna uobičajena kritika vinila je da udobnost nije optimalna za vruće dane ili hladno vreme. Imajući to u vidu, kvalitetni vinil može biti pristupačna alternativa koži jer je veoma sličan.

Napravljen kao imitacija vinila, lažni vinil takođe pokazuje osobine kože. Lako se čisti i ima sjaj koji mnogi vozači obožavaju. Lažni vinil košta mnogo manje od mnogih alternativa, a razlog je trajnost – ili nedostatak iste. Ne treba dugo da se lažni vinil popuca i istroši. Kao rezultat toga, možda ćete morati da presvučete svoja sedišta ranije nego što biste želeli.

Baršunasti dodir antilop čini ga poželjnim izborom za unutrašnjost automobila. Iako antilop zarađuje poene jer je udoban i nežan, nije ga lako čistiti niti je izdržljiv kao koža ili vinil. Suede se ponekad pogrešno smatra alkantarom, koja je sintetički tekstil napravljen da podseća na životinjsku kožu od antilop. Zbog krhkosti semiša, možda bi bilo dobro kupiti neki zaštitni materijal koji će pomoći u održavanju dugovečnosti tkanine. Pokazalo se da UV zraci vremenom oštećuju antilop.

Ako želite izdržljive presvlake koje su takođe dostupne u mnogim bojama i dezenima, onda je najlon izbor za Vas. Sposoban da izdrži UV zrake i svakodnevno habanje, najlon je izuzetno otporan na mrlje i lako se čisti. Najlon je takođe vodootporan, što ga čini popularnim izborom za one koji imaju kućne ljubimce. Imajući to u vidu, iako praktičnost čini najlon dobrim izborom, nedostaje mu udobnost.

Brušeni najlon je debela polimerna tkanina koja se dopada mnogima jer je čvrsta i izdržljiva. Iako je njegova izdržljivost cenjena, brušeni najlon je takođe prilično udoban, mekan je i topao na dodir. Sintetički izbor je čvrsto utkan. Biće potrebno mnogo da se ošteti ova vrsta tkanine.

PVC
PVC (ili polivinil hlorid) je mekan i fleksibilan vinil materijal. Zbog svog oblika, lako se može manipulisati u bilo koji oblik, ali zbog toga mu nedostaje udobnost. PVC je loš izbor po vrućem vremenu jer se tkanina lako može zalepiti za golu kožu. Kao takvo, nošenje šortsova u automobilu opremljenom PVC-om može biti neprijatno iskustvo. Ipak, tkanina se lako čisti jer su obična voda i lagani sapun često dovoljni. PVC je jeftina opcija za one koji žele da ponovo tapaciraju svoje auto sedište, ali nemaju dovoljno novca da priušte izbore višeg kvaliteta.

Zapamtite da svaki put kada uđete u automobil, vi ste u direktnom kontaktu sa svojim sedištem. Prave presvlake mogu poboljšati Vašu udobnost, olakšati čišćenje Vašeg vozila, povećati njegovu preprodajnu vrednost i poboljšati Vaše putovanje na posao.

Presvlake za automobile Prodaja