OD SADA SVAKI NOVI CADILLAC KOJI SE POJAVI NA TRŽIŠTU BIĆE 100% ELEKTRIČAN


Cadillac 2030 - marka električnih automobila

Cadillac, marka koja definiše premijum status u američkoj kulturi, od ovog trenutka stavlja tačku na motor sa unutrašnjim sagorevanjem. Od sada razvija isključivo električne automobile.

Na kraju ove decenije 21. veka, Cadillac neće prodavati nijedan automobil sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem. „Zaključićemo ovu deceniju kao marka električnih automobila“, poruka je severnoameričke kompanije”.

Prvo od vozila koje će biti 100% električno biće SUV Lyriq, koji će početi da se proizvodi početkom 2022. godine. Nakon toga će na red doći Celestiq koji će proširiti gamu vozila sa nultom emisijom izduvnih gasova.

Elektrifikaciju polako prihvataju svi proizvođači. Nažalost prosečnog kupca, ovaj proces obuhvata prvo premijum klasu, dok se elektrifikacija najpristupačnijih modela ostavlja za kraj procesa koji će trajati duže od jedne decenije.

General Motors Group konačno se odlučio za električnu mobilnost. Ali ni njegova politika nije izuzetak. Prvo će doći ogromni električni Hummer, zatim Cadillac Lyriq, modeli nedostupni prosečnom kupcu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *