PREDNOSTI VOSKIRANJA AUTOMOBILA


auto-delovi-novak.jpg

Preporuka je da Vaš automobil voskirate 3 do 4 puta godišnje, a zbog čega je to tako?

Većina vozača na voskanje gleda kao na nepotreban posao i trošak. Iako je istina, da ukoliko ne voskirate vaš automobil on će I dalje biti u voznom stanju I ništa mu se neće desiti, sa druge strane voskiranje ima svojih prednosti.

Prednosti voskanja

Upotreba voska nekoliko puta godišnje povećava dugotrajnost boje automobila. Stalna izloženost sunčevih zraka čini da boja s vremenom počinje da bledi I gubi sjaj, a premaz na bazi voska upravo ima tu funkciju da zaštiti boju od štetnog delovanja UV zraka.

Voskiranjem automobila, lim automobila se presijava, što svakom vozilu daje atraktivniji izgled.

Vosak pomaže u prevenciji ogrebotina i maskiranju postojećih, navodi Auto Simple. Budući da je vosak vodootporan, ima sposobnost da štiti i od negativnog uticaja kiše.

Naime, budući da kiša nosi mnogo prljavštine u sebi, na limariji automobila mogu se pojaviti mrlje nakon što voda ispari. Zaštitni sloj voska čini da se voda ne zadržava na limu, već da lakše sklizne, pa za posledicu ima i manje naslaga prljavštine koje kiša ostavlja za sobom

Poslednja ali ne I najmanje važna prednost je da voskiranje automobila odžava sjaj vaše farbe I kada dođe vreme za prodaju vašeg ljubimca, sigurno ćete dobiti bolju cenu. Budući da vozila starenjem neminovno gube na svojoj vrednosti, voskanje može pomoći da se ovaj proces uspori, bar vizualno.

Auto perionice koje vrše usluge voskiranja i pranja vašeg ljubimca možete naći na sledećem linku:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *