TOYOTA, MAZDA, SUBARU, SUZUKI I DAIHATSU UDRUŽUJU SNAGE


TOYOTA, MAZDA, SUBARU, SUZUKI I DAIHATSU UDRUŽUJU SNAGE

Toyota, Mazda, Subaru, Suzuki i Daihatsu najavili su zajednički projekat na razvoju i standardizaciji komunikacionih sistema vozila sledeće generacije. Trenutno svaki nezavisni proizvođač automobila razvija svoj sistem komunikacije, što je vrlo skupa i dugotrajna operacija.

Pet japanskih proizvođača sada su udružili snage u nameri da komunikacione sisteme svojih vozila standardizuju, kako bi omogućili razmenu informacija između automobila, ali i komunikaciju sa infrastrukturom, kao što su, na primer, pametni semafori ili saobraćajni znaci.

Ovi sistemi se nazivaju CASE (povezivanje, autonomija / automatizacija, deljenje i elektrifikacija), a objedinjavanje koje je predložilo 5 kompanija smanjiće troškove i učiniti CASE razvoj efikasnijim.

Za početak će svaki proizvođač ugrađivati sopstvene sisteme u osnovnu komunikacionu tehnologiju vozila koju je razvila Toyota, dok će istovremeno zajedno graditi sisteme za sledeću generaciju umreženih vozila sa zajedničkim specifikacijama povezivanja vozila sa mrežom i centrom za komunikaciju sa uređajima u vozilu. 

Suzuki, Subaru, Daihatsu, Toyota i Mazda otvoreni su da razmotre saradnju i sa drugim istomišljenicima u cilju zajedničkog razvoja koji je dogovoren u ovom trenutku, nastavljajući napore na razvoju usluga koje obogaćuju život ljudi i rešavaju socijalne probleme.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *